TEDEN PISANJA Z ROKO 2022 (17.–21. 1. 2022)

OŠ Odranci se tudi letos pridružuje projektu Teden pisanja z roko.
Osrednja tema letošnjega pisanja Tedna 2022 je Pišem z roko, ker …
Pozornost bomo namenili prednostim pisanja z roko.
Naj jih nekaj naštejemo: boljši spomin, ustvarjanje več idej, dolgotrajnejša pozornost, celovitejše delovanje možganov, izražanje spoštovanja in naklonjenosti, izboljšanje finih motoričnih spretnosti, ohranjanje možganov v dobri formi, ko smo starejši. To je široka tema, ki omogoča kreativnost v največji možni meri.

Letošnji AMBASADORJI so:
– Tadej Golob, Mojca Fatur in Janja Garnbert.

Poleg učiteljev, učencev in starejših udeležencev o pomenu ohranjanja pisanja z roko bomo posebej nagovorili tudi starše.

NEKAJ OSREDNJIH DEJAVNOSTI NA NAŠI ŠOLI:
1. V zvezek , ki že nekaj let nosi naše pisave, bomo s pisanimi črkami napisali: »To je moja pisava. Ponosna (ponosen) sem nanjo, saj je izvirna in neponovljiva«. In se podpisali.
2. Le kateri učitelj tako piše? Učitelji so napisali kakšno zanimivo misel z roko, učenci pa bodo ugibali, kdo je to napisal. Lahko tudi opišejo pisavo učitelja, npr. velika, majhna, čitljiva, nečitljiva, povezana, tiskana, poenostavljene črke, okrašene …
3. Postali bomo preiskovalci pisav, in sicer s pomočjo t. i. York testa se bodo iskali pari različnih pisav.
4. Zbirali in predstavili bomo v razredu zanimive pisave, take, ki se razlikujejo od šolske pisave – po obliki, velikosti, povezanosti, naklonu, so zelo okrašene, estetske, nečitljive, poenostavljene.

in še mnoge druge … tako znotraj pouka, pri razrednih urah, pri podaljšanem bivanju, pri urah DSP …

Največjo pozornost pa bomo namenili v tem tednu pisanju z nalivnim peresom (od 3. r. naprej) in pisanju s pisanimi črkami.

Prijetno delo in lepo pisanje z roko.

koordinator Tedna pisanja z roko na OŠ Odranci:
Nino Gumilar

(Skupno 31 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost