V 9 razredu smo imeli pri razredni uri v sredo 7.12.2022 goste iz SPTŠ M.Sobota. G.ravnatelj Ludvik Sukič in svetovalna delavka Miljana Krstič sta predstavila šolo. In na podlagi našega izraženega interesa so nazorno predstavili nekaj svojih programov.

Dve dijakinji sta predstavili izredno natančno izdelane skice, risbe in izdelke, ki sta jih pripravili v programu tehnik oblikovanja tudi s pomočjo računalnika. Učitelj Rajko Palatin je skupaj z dvema dijakoma zaključnih letnikov predstavil program elektrotehnika. Učenci so izdelali zvonec in se pogovarjali. Izrezovanje pločevine s CNC plazmo in varjenje z računalniško simulacijo pa je predstavil učitelj Uroš Kovač.  S simulatorjem za varjenje, na katerem se urijo dijaki preden gredo na redno delo so pritegnili tudi naša dekleta, ki so poskusila variti, a  sem morala variti kot prva prav jaz.

Drugače je na SPTŠ v M.SOBOTI 12 programov, tudi vajeništvo, dualni sistem. In ne pozabite, vse prakse so nagrajene z denarno nagrado. In tudi štipendije za deficitarne poklice – torej programe, ki vodijo do poklicev, kateri na trgu delovne sile primanjkujejo se dodeljujejo. In se ne izključujejo z drugimi npr.: socialnimi štipendijami. Vsi si želimo, da bi naši učenci dosegli želeni poklic in ga potem uspešno opravljali, torej bi se zaposlili na željenem delovnem mestu. 

Predstavitev šole 

pripravila: svetovalna delavka, Vanja Lebar Varga

(Skupno 235 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost