DOMOV‎ > ‎VRTEC MAVRICA‎ > ‎

Obvestila vrtca


PLAVALNI TEČAJ

objavljeno: 12. maj 2020 03:12 avtor: Nataša Tomšič

Obveščamo starše, ki ste otroke prijavili na plavalni tečaj (izvajalec ŠD Izziv Pomurje), da bo le-ta za šolsko leto 2019/2020 odpovedan.

VSESLOVENSKO PETJE S SRCI

objavljeno: 20. apr. 2020 04:50 avtor: Katja Balažic

Posredujemo vabilo k sodelovanju k projektu, ki smo ga izvedli že v lanskem šolskem letu, vendar letos malo drugače:

Znašli smo se na točki, kjer moramo skupaj delovati za dobrobit vseh.
Tri leta nazaj je nastal projekt "Vseslovensko petje s srci" z namenom, da obudimo našo tradicijo, se povežemo med seboj in se bolje zavemo svojih korenin. Danes bolj kot kadarkoli prej, se je izkazalo, kako pomembne so vrednote, kot so povezanost, solidarnost, sočutje, ljubezen, na katerih temelji ta pobuda. Ustavilo se je javno življenje, kultura, šport. Zato je v tem trenutku skupno prepevanje še mnogo pomembnejše, da se Slovenci in Slovenke združimo in povežemo v skupnem prepevanju z  mislijo o zdravju, blagostanju in dobri letini na dan Sv. Jurija, 23. aprila, med 10. in 11. uro, ki je po naši tradiciji nosilec prej omenjenih vrednot, kajti dogodek je nastavljen tako, da smo vključeni vsi državljani in se poje od tam, kjer se trenutno nahajamo. Doma, morebiti v avtu, na delovnem mestu, sprehodu, bolniščnični postelji.
Tokrat bo drugače, pa vendarle iz srca. Skupaj zapojemo slovensko himno in Lipa zelenela je, ostalo po lastnem izboru.
Na vas se obračam z željo, da pripomorete k širjenju informacije po svojih adremah in aktivnemu sodelovanju, da se nas čim več priključi.
Dobrodošli posnetki, da v teh časih, ko je svet preplavljen z negativnimi informacijami, damo življenju impulz pozitivnih in veselejših trenutkov.


Skupaj smo močni in ostanite zdravi.

Matea BrečkoNapovedni video za prihajajoči dogodek:

https://www.youtube.com/watch?v=8ILzE3E_fZY 


TUDI VAŠE VZGOJITELJICE VAS LEPO POZDRAVLJAMO IN KOMAJ ČAKAMO, DA BOMO SPET SKUPAJ!

VPIS 2020/21 V VRTEC MAVRICA ZA ŠOL. LETO 2020/21

objavljeno: 30. mar. 2020 05:12 avtor: Info Odranci   [ posodobljeno 31. mar. 2020 06:01 ]


ZARADI IZREDNIH ZDRAVSTVENIH UKREPOV BOMO VPIS V VRTEC MAVRICA za šol. leto 2020/21 IZPELJALI NA DALJAVO IN TUDI V ELEKTRONSKI OBLIKI.
  

Spoštovani starši!


Vlogo za vpis lahko:

1. Prenesete na računalnik in jo v elektronski obliki izpolnjeno posredujte najkasneje do 17. aprila 2020 na naslov   ksenija.pahor@os-odranci.si

2. Natisnete, izpolnite in skenirano pošljete po e–pošti najkasneje do 17. aprila 2020 na naslov  ksenija.pahor@os-odranci.si

3. Natisnete, izpolnite in jo najkasneje do 17. aprila 2020 pošljete, kot priporočeno pošiljko, po pošti na naslov: OŠ ODRANCI, Prešernova ulica 1, 9233 Odranci.

 Zaradi epidemije osebna oddaja dokumentacije oz. obisk vrtca in šole niso dovoljeni, zato se vam iskreno zahvaljujemo za razumevanje in sodelovanje.

                                                                                                                                                                                                                                                                     Ksenija Pahor, ravnateljica

     


Kako otroku predstaviti nov virus in se pogovoriti o ukrepih, povezanih z njim?

objavljeno: 19. mar. 2020 00:50 avtor: Info Odranci

Center Motus je pripravil kratko knjižico in videoposnetek s katerima lahko starši izbruh bolezni razložijo otrokom, da bodo ti slišano razumeli in skladno s svojimi zmožnostmi upoštevali navodila odraslih.

Povezava do celotnega članka Kako otroku predstaviti nov virus in se pogovoriti o ukrepih, povezanih z njim?

 
Video:

Povezava do e-knjige: Zgodba o Koronavirusu

Povzeli so tudi nekaj ključnih nasvetov, ki jih upoštevajte pri pogovoru z otroki:

Ne bojte se pogovorov o koronavirusu.

Večina otrok je že slišala za virus ali videla ljudi, ki nosijo obrazne maske, zato se starši pogovoru o tem ne bi smeli izogibati. Pogosto ravno izogibanje pogovoru pripelje do večjih čustvenih stisk. Cilj vašega pogovora naj bo informiranje o dejstvih na način, ki bo otroku razumljiv.

Upoštevajte otrokovo razvojno stopnjo.

Pazite na količino informacij, ki jo podate otroku, prav tako bodite pozorni na to, koliko podatkov navedete. Predvsem poizkusite odgovoriti na otrokova vprašanja. Potrudite se odgovarjati pošteno in jasno. Če ne znate odgovoriti na vsa vprašanja, ni s tem nič narobe – važno je, da ste otroku na voljo.

Poudarjajte vidik varnosti.

Pomemben dejavnik preprečevanja stiske pri otrocih je občutek varnosti. Če so otroci v bližini zaupanja vrednih odraslih, ki v njih vzbujajo občutek varnosti, bodo lažje prešli to stresno obdobje in bolj dosledno upoštevali preventivne ukrepe za preprečevanje okužbe. NIJZ priporoča temeljito umivanje rok kot eno izmed glavnih preventivnih ukrepov. Otroke poučite, da si varnost lahko zagotavljajo tudi sami, tako da skrbijo zase in si redno umivajo roke.

Bodite pozorni na svoj strah.

Če opazite, da vas skrbi in ste vznemirjeni, si vzemite nekaj časa, da se umirite, preden se poskusite pogovoriti ali odgovoriti na otrokova vprašanja.

Bodite pomirjujoči.

Med govorom uporabljajte pomirjujoč ton glasu, ki otrokom sporoča, da so z vami varni. Pri tem si lahko pomagate tudi z lutkami, zgodbami in igračami, s katerimi se otrok rad igra.Obvestilo o plavalnem tečaju 2020

objavljeno: 10. mar. 2020 00:17 avtor: Nataša Tomšič   [ posodobljeno 10. mar. 2020 00:19 ]


V primeru, da NIJZ razglasi epidemijo novega korona virusa, vas bomo o morebitni odpovedi plavalnega tečaja pravočasno obvestili.

PRAZNIČNA PRIREDITEV

objavljeno: 24. dec. 2019 00:48 avtor: Katja Balažic


Ob božično-novoletnih praznikih smo 
strokovne delavke Vrtca Mavrica 
pripravile zabavno in poučno predstavo 
po knjigi Zvezdica Zaspanka (F. Milčinski). 
Otroci vseh oddelkov so nastopili za starše, 
obiskal pa nas je tudi Dedek Mraz s polnim košem daril. GALERIJA

ŽELIMO VAM MIRNE IN PRIJETNE PRAZNIKE Z VAŠIMI NAJDRAŽJIMI.
Kolektiv Vrtca Mavrica

RAZGIBAVANJE S STARIMI STARŠI

objavljeno: 22. okt. 2019 05:19 avtor: Monika Kreslin

 V okviru Simbioze giba 2019 smo v petek, 18.10.2019, v oddelku 3 povabili stare starše. Srečanje smo izvedli v telovadnici vrtca. Ogreli smo se ob pesmi Ko si srečen, nato pa nadaljevali z rajalnima igrama Bela lilija in Potujemo v Maribor. Spoznali smo tudi novo gibalno igro Psički v utice. Stari starši so bili povabila veseli in izrazili željo, da bi jih še kdaj povabili. Utrinke druženja si lahko ogledate TUKAJ.

GASILCI V VRTCU

objavljeno: 22. okt. 2019 04:00 avtor: Katja Balažic

V okviru prednostne naloge Zmorem sam se nam bodo v oddelku 3 skozi šolsko leto pridružili starši ali sorodniki otrok z zanimivimi poklici. Kot prvi so nas obiskali gasilci iz Poklicne industrijske gasilske enote Nafta Lendava, kjer je zaposlen sorodnik otroka iz našega oddelka. Na kratko so nam povedali o svojem delu, otrokom pa je bilo najbolj zanimivo, ko so sami preizkusili nekaj aktivnosti (motorne škarje, gasilska cev, voda....). Ker je oktober mesec požarne varnosti, so se nam pridružili še ostali otroci iz vrtca. GALERIJA

SIMBIOZA GIBA 2019

objavljeno: 22. okt. 2019 03:34 avtor: Nataša Ritlop

V torek, 15. oktobra 2019 smo se s starimi starši in stari udeležili pohoda v okviru Simbioze giba. V samem začetku nas je pozdravila ga. ravnateljica Ksenija Pahor, nato pa smo se ogreli ob himni Simbioze. Otroci so v nahrbtnikih nosili plastenko vode in sadje po želji. Bilo je sončno vreme z nekaj vetra, vendar nas ta ni ustavil, saj se je pohoda kljub temu udeležilo čez 100 ljudi. TUKAJ je nekaj utrinkov dogodka.

Športno dopoldne z babicami in dedki

objavljeno: 2. jul. 2019 04:18 avtor: Urška Erdelji

So dnevi, ki so vredni spomina.
So dogodki, ki ostanejo v mislih za vedno
in so babice in dedki zaradi katerih je ta svet lepši.

V petek, 17. 5. 2019, so se v oddelku 1 pridružile babice. V petek, 24. 5. 2019 so se prav tako v oddelku 3 pridružili babice in dedki. Skupaj z njimi smo se razgibali in vsi poskrbeti za svojo vitalnost. Telovadba je zdrava, telovadimo vsi, za zdravje in gibanje skrbeti znamo mi. Več utrinkov si lahko ogledate tukaj. 

1-10 of 53