DOMOV‎ > ‎VRTEC MAVRICA‎ > ‎

Obvestila vrtca


Tabor 2019 Veržej

objavljeno: 23. maj 2019 03:34 avtor: Urška Kelenc

V četrtek 9. 5. 2019 popoldan, smo se ob 16.30 uri zbrali v Zavodu Marianum Veržej, kjer so se otroci poslovili od staršev in se podali novi dogodivščini naproti. Tabora se je udeležilo 16 otrok. V spremstvu vzgojiteljice Urške in Monike so preživeli noč in dan v Veržeju. Najprej smo se odpravili na lončarsko delavnico, kjer smo si ob pomoči prijazne gospe Urše, izdelali skodelice. Zvečer, po večerji, smo zaplesali ob disko glasbi. V petek smo se sprehodili do Banovec, ob spremstvu policije šli na sladoled in se igrali na igralih. V petek, 10. 5. 2019, ob 17.00 uri, so po otroke prišli starši. Nekaj utrinkov iz naše dogodivščine si lahko ogledate tukaj.

Plavalni tečaj

objavljeno: 23. maj 2019 00:21 avtor: Urška Kelenc   [ posodobljeno 23. maj 2019 00:29 ]

V času od 15. 4. - 17. 4. 2019  se je 23 otrok našega vrtca udeležilo plavalnega tečaja. Plavalni tečaj je izvedlo ŠD IZZIV Pomurje, potekal je v Termah 3000, Moravske Toplice. Vsi otroci so se prilagodili na vodo, nekateri pa so postali že pravi plavalci. Nekaj fotografij si lahko pogledate tukaj.

Pust, pust nasmejanih ust

objavljeno: 6. mar. 2019 04:02 avtor: Urška Erdelji

Hip, hura v telovadnici smo se zbrali...Le zakaj? Da bi se na pustno povorko po vasi podali.
V torek, 5. 3. 2019, je bil dan, ki je bil zabaven in norčav. Otroci in vzgojiteljice smo se spremenili v pustne maske. Z zabavo in rajanjem smo poskusili pregnati zimo. Nam je uspelo?
Več utrinkov lahko najdete tukaj. 

Pingvinčkova pošta

objavljeno: 5. mar. 2019 04:18 avtor: Urška Erdelji   [ posodobljeno 5. mar. 2019 04:22 ]

https://sites.google.com/a/os-odranci.si/os-odranci/home/vrtec-mavrica/obvestila-vrtca/pingvinckovaposta/IMG_0091.JPG
Sem pingvinček Milko in grem na poštno dirko, gor in dol po bregu skupaj z vrečo drvim….

V sredo, 19. 12. 2018, se je naš vrtec spremenil v čarobno pravljico...

Pingvinček Milko je drvel dostavljat pošto.  Dostavil je pošto vse do severnega tečaja. Kjer ga je pričakalo sporočilo od zvezde Severnice. Zvezda Severnica ga je začarala v vrtec Mavrica Odranci. Pingvinček Milko je imel to čast, da je skupaj z otroki doživel čarobno pravljico. Otroci iz vrtca so ga razveselili s pesmijo, plesom in deklamacijo. Z obiskom nas je razveselil tudi Božiček ter nas s toplimi pozdravi in željami pospremil v novoletni čas. Pingvinček Milko se je spomnil, da se mora hitro odpraviti nazaj na Južni tečaj, zato je zaprosil Božička, da ga zapelje s sanmi nazaj domov.

»…pakete sem dostavil in nasmeh na obraz privabil, zdaj pa se odpravljam na Južni tečaj…«

Več čarobnih utrinkov si lahko ogledate tukaj. 

MEDENI ZAJTRK

objavljeno: 16. nov. 2018 04:06 avtor: Katja Balažic

Rezultat iskanja slik za med
Tradicionalni slovenski zajtrk poteka ob dnevu slovenske hrane, to je vedno tretji petek v mesecu novembru. Tudi v našem vrtcu smo ta dan obeležili na poseben način: Zajtrk: koruzni kruh, maslo, med, mleko in jabolko, obiskala sta nas dva vaška čebelarja, ki sta nam približala čebelarjenje ob slikah, pogovoru in okušanju več vrst medu, z njima pa smo zapeli pesem Lojzeta Slaka: Čebelar. Na tem linku si lahko ogledate posnetek pesmi, ki je objavljen v sklopu Čebelarske zveze Slovenije: Vrtec Mavrica Odranci


Simbioza giba

objavljeno: 19. okt. 2018 04:44 avtor: Monika Kreslin

V sredo, 17. 10. 2018, smo se otroci, stari starši, starši in strokovne delavke vrtca zbrali na igrišču OŠ Odranci. Razgibali smo se ob himni Simbioze in se odpravili na pohod po Odrancih. Pot nas je vodila po Ravenski ulici, mimo mlina do Gabrovih grab, kjer smo se okrepčali z malico iz nahrbtnika. Pohod smo nadaljevali do šole. Ta dan smo uživali vsi, od najmlajših do najstarejših in hkrati naredili nekaj dobrega za sebe. Več utrinkov si lahko ogledate tukaj.

PASTIRSKI DAN

objavljeno: 17. jun. 2018 07:11 avtor: Urška Erdelji

Zaključek šolskega leta smo otroci, starši in vzgojiteljice preživeli v vzdušju pastirskega dneva. Med nas smo v petek, 8. 6. 2018, povabili Družinsko gledališče Kolenc iz Vač. Pripravili so nam zelo zanimiv, poučen in zabaven program, ki je bil namenjen spoznavanju pastirskih iger in pastirskih živali. Otroci so imeli možnost spoznati različne pastirske živali (krastačo, kači...). Po skupinah so izvajali različne pastirske igre s storži, s hoduljami, z vrečami, peli so pastirske pesmi ob igranju na kitaro. Pastirska pesem "Petelinček lepo, lepo poje, kikiriki, kokokokoko" je v kanonu zadonela daleč naokrog po nogometnem igrišču z veliko mero pozitivne energije.
Več utrinkov s pastirskega dneva si lahko ogledate TUKAJ.


Rokodelčki

objavljeno: 13. jun. 2018 03:49 avtor: Nataša Ritlop   [ posodobljeno 13. jun. 2018 04:45 ]

V tem šolskem letu smo v vrtcu izvedli obogatitveno dejavnost Rokodelčki za otroke stare od 4- 6 let. Najprej smo »šivali« z vrvicami, pozneje z volno in nato s sukancem. Seznanili smo se s plastičnimi in čisto pravimi iglami in ugotovili, da je pri rokovanju z njimi potrebna precejšnja previdnost. Vse dejavnosti so bile otrokom zelo zanimive in so ob njih neizmerno uživali, ter komaj čakali, kdaj bo spet naslednje srečanje. Nekaj utrinkov iz naših srečanj si lahko ogledate tukaj.

Projekt EKO BERI

objavljeno: 7. jun. 2018 00:30 avtor: Aleksandra Makovecki   [ posodobljeno 7. jun. 2018 00:42 ]

Vrtec Mavrica Odranci se je v šol. letu 2017/18 vključil v vseslovenski projekt Planetu zemlja prijazna šola – vrtec. S tem projektom smo želeli doseči, da bi odgovoren odnos do sočloveka, vseh živih bitij in narave, postal način življenja.

Cilj projekta je bil na otrokom dopadljiv in najmlajšim primeren način prenašati vsebine okoljskega značaja v njihovo zavest.

V projekt se je vključilo vseh pet oddelkov vrtca. Projekt je potekal tako, da smo si sodelujoči iz zbirke »EKO knjige« izbrali pravljico. Vsak oddelek si je izbral svojo pravljico. Pravljico smo večkrat prebrale otrokom, otroci so po vsebini pravljice likovno ustvarjali na različne načine, iz odpadnega materiala izdelovali izdelke, si ogledali zbirališče odpadkov, izdelali razne igre na temo odpadki, barvali pobarvanke, reševali delovne liste, prepevali pesmice, sejali cvetlice, si ogledali čebelnjak, čistili bučna semena, se igrali športne igre, okušali bučo, pripravljali namaze, mešali barve, izdelovali lutke, copatke iz odpadnega materiala, igrali na boom palice in si izmišljali ritmične vzorce, oblikovali plastelin v gosenico, iz nogavic ustvarili gosenice, spoznavali oblike… Nekaj utrinkov naših dejavnosti si lahko ogledate TUKAJ. 


STARA IGRAČA ZA NOVO VESELJE - Oddelčni projekt oddelka 5

objavljeno: 3. jun. 2018 23:14 avtor: Katja Balažic   [ posodobljeno 7. jun. 2018 00:39 ]

S hitrim tempom življenja se je tudi življenje otrok zelo spremenilo. Stvari hitro zastarijo in postajajo otrokom nezanimive, na drugi strani pa so otroci zasuti z novostmi, ki so jim predstavljene tako, da so jim neizmerno všeč. V svetu kapitalizma je za proizvajalce seveda najpomembnejši dobiček, vrednote jih ne zanimajo oziroma so le mrtva črka na papirju. V oddelku 5 smo se odločili sodelovati v projektu Stara igrača za novo veselje, ob katerem smo otroke seznanili z igranjem nekaj tradicionalnih iger ter izvedli Tržnico igrač. Ob tem, da je vsak otrok dobil eno igračo, njihova stara igrača pa je prijatelja razveselila, so se tudi spoprijeli s tem, da je lepo stvari deliti z drugimi. Nekaj utrinkov si lahko ogledate TUKAJ.

1-10 of 40