DOMOV‎ > ‎VRTEC MAVRICA‎ > ‎

Obvestila vrtca


Športno dopoldne z babicami in dedki

objavljeno: 2. jul. 2019 04:18 avtor: Urška Erdelji

So dnevi, ki so vredni spomina.
So dogodki, ki ostanejo v mislih za vedno
in so babice in dedki zaradi katerih je ta svet lepši.

V petek, 17. 5. 2019, so se v oddelku 1 pridružile babice. V petek, 24. 5. 2019 so se prav tako v oddelku 3 pridružili babice in dedki. Skupaj z njimi smo se razgibali in vsi poskrbeti za svojo vitalnost. Telovadba je zdrava, telovadimo vsi, za zdravje in gibanje skrbeti znamo mi. Več utrinkov si lahko ogledate tukaj. 

Prireditev ob koncu šolskega leta

objavljeno: 2. jul. 2019 04:08 avtor: Urška Erdelji

V torek, 18. 6. 2019, smo se zbrali vsi iz vrtca Mavrica Odranci, otroci, starši in vzgojiteljice. Ta dan je bil poseben dan, saj se je od vrtca poslovilo 15 mini maturantov, 7 deklic in 8 dečkov. V vrtcu je bilo lepo, vendar so že veliki in bi radi šli naprej. Željni novih znanj in doživetij čakajo na šolske dni. Od njih so se s kratkim program poslovili tudi mlajši otroci. Več utrinkov si lahko ogledate tukaj. 

Športno druženje

objavljeno: 2. jul. 2019 03:46 avtor: Urška Erdelji

V sredo, 5. 6. 2019, je v popoldanskem času potekalo športno druženje otrok, staršev in vzgojiteljic. Športno druženje se je začelo najprej z ogrevanjem. Vzgojiteljice smo pripravile pet različnih gibalnih postaj, kajti toliko je tudi skupin v vrtcu. Vsaka skupina se je po določenem času tudi zamenjala. Vsi smo se zelo zabavali, pokazali svoje gibalne zmožnosti in preživeli prijetno razgibano popoldne. Več utrinkov si lahko ogledate na tej povezavi.

Pomurje v srcu

objavljeno: 27. jun. 2019 04:19 avtor: Urška Kelenc

V četrtek, 6. 6. 2019, smo se udeležili prireditve ob obletnici priključitve Prekmurja k matični domovini. Prireditve smo se udeležili s folklorno skupino in  stojnico, ki smo jo pripravili v okviru obogatitvene dejavnosti "kuharček". Ob tej priložnosti bi se zahvalili babicam in atiju, ter Društvu žena Odranci, ki je za stojnico pripravilo sladke dobrote iz ajde. Hvala Vam še enkrat iz srca. Na tej povezavi si lahko ogledate tudi nekaj utrinkov.

Tabor 2019 Veržej

objavljeno: 23. maj 2019 03:34 avtor: Urška Kelenc

V četrtek 9. 5. 2019 popoldan, smo se ob 16.30 uri zbrali v Zavodu Marianum Veržej, kjer so se otroci poslovili od staršev in se podali novi dogodivščini naproti. Tabora se je udeležilo 16 otrok. V spremstvu vzgojiteljice Urške in Monike so preživeli noč in dan v Veržeju. Najprej smo se odpravili na lončarsko delavnico, kjer smo si ob pomoči prijazne gospe Urše, izdelali skodelice. Zvečer, po večerji, smo zaplesali ob disko glasbi. V petek smo se sprehodili do Banovec, ob spremstvu policije šli na sladoled in se igrali na igralih. V petek, 10. 5. 2019, ob 17.00 uri, so po otroke prišli starši. Nekaj utrinkov iz naše dogodivščine si lahko ogledate tukaj.

Plavalni tečaj

objavljeno: 23. maj 2019 00:21 avtor: Urška Kelenc   [ posodobljeno 23. maj 2019 00:29 ]

V času od 15. 4. - 17. 4. 2019  se je 23 otrok našega vrtca udeležilo plavalnega tečaja. Plavalni tečaj je izvedlo ŠD IZZIV Pomurje, potekal je v Termah 3000, Moravske Toplice. Vsi otroci so se prilagodili na vodo, nekateri pa so postali že pravi plavalci. Nekaj fotografij si lahko pogledate tukaj.

Pust, pust nasmejanih ust

objavljeno: 6. mar. 2019 04:02 avtor: Urška Erdelji

Hip, hura v telovadnici smo se zbrali...Le zakaj? Da bi se na pustno povorko po vasi podali.
V torek, 5. 3. 2019, je bil dan, ki je bil zabaven in norčav. Otroci in vzgojiteljice smo se spremenili v pustne maske. Z zabavo in rajanjem smo poskusili pregnati zimo. Nam je uspelo?
Več utrinkov lahko najdete tukaj. 

Pingvinčkova pošta

objavljeno: 5. mar. 2019 04:18 avtor: Urška Erdelji   [ posodobljeno 5. mar. 2019 04:22 ]

https://sites.google.com/a/os-odranci.si/os-odranci/home/vrtec-mavrica/obvestila-vrtca/pingvinckovaposta/IMG_0091.JPG
Sem pingvinček Milko in grem na poštno dirko, gor in dol po bregu skupaj z vrečo drvim….

V sredo, 19. 12. 2018, se je naš vrtec spremenil v čarobno pravljico...

Pingvinček Milko je drvel dostavljat pošto.  Dostavil je pošto vse do severnega tečaja. Kjer ga je pričakalo sporočilo od zvezde Severnice. Zvezda Severnica ga je začarala v vrtec Mavrica Odranci. Pingvinček Milko je imel to čast, da je skupaj z otroki doživel čarobno pravljico. Otroci iz vrtca so ga razveselili s pesmijo, plesom in deklamacijo. Z obiskom nas je razveselil tudi Božiček ter nas s toplimi pozdravi in željami pospremil v novoletni čas. Pingvinček Milko se je spomnil, da se mora hitro odpraviti nazaj na Južni tečaj, zato je zaprosil Božička, da ga zapelje s sanmi nazaj domov.

»…pakete sem dostavil in nasmeh na obraz privabil, zdaj pa se odpravljam na Južni tečaj…«

Več čarobnih utrinkov si lahko ogledate tukaj. 

MEDENI ZAJTRK

objavljeno: 16. nov. 2018 04:06 avtor: Katja Balažic

Rezultat iskanja slik za med
Tradicionalni slovenski zajtrk poteka ob dnevu slovenske hrane, to je vedno tretji petek v mesecu novembru. Tudi v našem vrtcu smo ta dan obeležili na poseben način: Zajtrk: koruzni kruh, maslo, med, mleko in jabolko, obiskala sta nas dva vaška čebelarja, ki sta nam približala čebelarjenje ob slikah, pogovoru in okušanju več vrst medu, z njima pa smo zapeli pesem Lojzeta Slaka: Čebelar. Na tem linku si lahko ogledate posnetek pesmi, ki je objavljen v sklopu Čebelarske zveze Slovenije: Vrtec Mavrica Odranci


Simbioza giba

objavljeno: 19. okt. 2018 04:44 avtor: Monika Kreslin

V sredo, 17. 10. 2018, smo se otroci, stari starši, starši in strokovne delavke vrtca zbrali na igrišču OŠ Odranci. Razgibali smo se ob himni Simbioze in se odpravili na pohod po Odrancih. Pot nas je vodila po Ravenski ulici, mimo mlina do Gabrovih grab, kjer smo se okrepčali z malico iz nahrbtnika. Pohod smo nadaljevali do šole. Ta dan smo uživali vsi, od najmlajših do najstarejših in hkrati naredili nekaj dobrega za sebe. Več utrinkov si lahko ogledate tukaj.

1-10 of 44