DOMOV‎ > ‎VRTEC MAVRICA‎ > ‎

Obvestila vrtca


MEDENI ZAJTRK

objavljeno: 16. nov. 2018 04:06 avtor: Katja Balažic

Rezultat iskanja slik za med
Tradicionalni slovenski zajtrk poteka ob dnevu slovenske hrane, to je vedno tretji petek v mesecu novembru. Tudi v našem vrtcu smo ta dan obeležili na poseben način: Zajtrk: koruzni kruh, maslo, med, mleko in jabolko, obiskala sta nas dva vaška čebelarja, ki sta nam približala čebelarjenje ob slikah, pogovoru in okušanju več vrst medu, z njima pa smo zapeli pesem Lojzeta Slaka: Čebelar. Na tem linku si lahko ogledate posnetek pesmi, ki je objavljen v sklopu Čebelarske zveze Slovenije: Vrtec Mavrica Odranci


Simbioza giba

objavljeno: 19. okt. 2018 04:44 avtor: Monika Kreslin

V sredo, 17. 10. 2018, smo se otroci, stari starši, starši in strokovne delavke vrtca zbrali na igrišču OŠ Odranci. Razgibali smo se ob himni Simbioze in se odpravili na pohod po Odrancih. Pot nas je vodila po Ravenski ulici, mimo mlina do Gabrovih grab, kjer smo se okrepčali z malico iz nahrbtnika. Pohod smo nadaljevali do šole. Ta dan smo uživali vsi, od najmlajših do najstarejših in hkrati naredili nekaj dobrega za sebe. Več utrinkov si lahko ogledate tukaj.

PASTIRSKI DAN

objavljeno: 17. jun. 2018 07:11 avtor: Urška Erdelji

Zaključek šolskega leta smo otroci, starši in vzgojiteljice preživeli v vzdušju pastirskega dneva. Med nas smo v petek, 8. 6. 2018, povabili Družinsko gledališče Kolenc iz Vač. Pripravili so nam zelo zanimiv, poučen in zabaven program, ki je bil namenjen spoznavanju pastirskih iger in pastirskih živali. Otroci so imeli možnost spoznati različne pastirske živali (krastačo, kači...). Po skupinah so izvajali različne pastirske igre s storži, s hoduljami, z vrečami, peli so pastirske pesmi ob igranju na kitaro. Pastirska pesem "Petelinček lepo, lepo poje, kikiriki, kokokokoko" je v kanonu zadonela daleč naokrog po nogometnem igrišču z veliko mero pozitivne energije.
Več utrinkov s pastirskega dneva si lahko ogledate TUKAJ.


Rokodelčki

objavljeno: 13. jun. 2018 03:49 avtor: Nataša Ritlop   [ posodobljeno 13. jun. 2018 04:45 ]

V tem šolskem letu smo v vrtcu izvedli obogatitveno dejavnost Rokodelčki za otroke stare od 4- 6 let. Najprej smo »šivali« z vrvicami, pozneje z volno in nato s sukancem. Seznanili smo se s plastičnimi in čisto pravimi iglami in ugotovili, da je pri rokovanju z njimi potrebna precejšnja previdnost. Vse dejavnosti so bile otrokom zelo zanimive in so ob njih neizmerno uživali, ter komaj čakali, kdaj bo spet naslednje srečanje. Nekaj utrinkov iz naših srečanj si lahko ogledate tukaj.

Projekt EKO BERI

objavljeno: 7. jun. 2018 00:30 avtor: Aleksandra Makovecki   [ posodobljeno 7. jun. 2018 00:42 ]

Vrtec Mavrica Odranci se je v šol. letu 2017/18 vključil v vseslovenski projekt Planetu zemlja prijazna šola – vrtec. S tem projektom smo želeli doseči, da bi odgovoren odnos do sočloveka, vseh živih bitij in narave, postal način življenja.

Cilj projekta je bil na otrokom dopadljiv in najmlajšim primeren način prenašati vsebine okoljskega značaja v njihovo zavest.

V projekt se je vključilo vseh pet oddelkov vrtca. Projekt je potekal tako, da smo si sodelujoči iz zbirke »EKO knjige« izbrali pravljico. Vsak oddelek si je izbral svojo pravljico. Pravljico smo večkrat prebrale otrokom, otroci so po vsebini pravljice likovno ustvarjali na različne načine, iz odpadnega materiala izdelovali izdelke, si ogledali zbirališče odpadkov, izdelali razne igre na temo odpadki, barvali pobarvanke, reševali delovne liste, prepevali pesmice, sejali cvetlice, si ogledali čebelnjak, čistili bučna semena, se igrali športne igre, okušali bučo, pripravljali namaze, mešali barve, izdelovali lutke, copatke iz odpadnega materiala, igrali na boom palice in si izmišljali ritmične vzorce, oblikovali plastelin v gosenico, iz nogavic ustvarili gosenice, spoznavali oblike… Nekaj utrinkov naših dejavnosti si lahko ogledate TUKAJ. 


STARA IGRAČA ZA NOVO VESELJE - Oddelčni projekt oddelka 5

objavljeno: 3. jun. 2018 23:14 avtor: Katja Balažic   [ posodobljeno 7. jun. 2018 00:39 ]

S hitrim tempom življenja se je tudi življenje otrok zelo spremenilo. Stvari hitro zastarijo in postajajo otrokom nezanimive, na drugi strani pa so otroci zasuti z novostmi, ki so jim predstavljene tako, da so jim neizmerno všeč. V svetu kapitalizma je za proizvajalce seveda najpomembnejši dobiček, vrednote jih ne zanimajo oziroma so le mrtva črka na papirju. V oddelku 5 smo se odločili sodelovati v projektu Stara igrača za novo veselje, ob katerem smo otroke seznanili z igranjem nekaj tradicionalnih iger ter izvedli Tržnico igrač. Ob tem, da je vsak otrok dobil eno igračo, njihova stara igrača pa je prijatelja razveselila, so se tudi spoprijeli s tem, da je lepo stvari deliti z drugimi. Nekaj utrinkov si lahko ogledate TUKAJ.

Pravljična ura v vrtcu

objavljeno: 8. apr. 2018 12:25 avtor: Urška Erdelji

V petek, 6. 4. 2018, nas je profesorica in knjižničarka Nataša Litrop popeljala v čudovito deželo, ki se imenuje pravljica. Pravljica o Bobku in barčici nas je vse navdušila in potopila v svet domišljije. Po predstavljeni pravljici smo vsi skupaj zapeli še pesem Barčica po morju plava. Izdelali smo si tudi barčico iz papirja, mlajši otroci so dobili narisano barčico na papir, ki so jo na svoj primeren način dopolnili. Bilo je zanimivo, ustvarjalno in zabavno. Več utrinkov si lahko pogledate tukaj.

Mami za praznik

objavljeno: 15. mar. 2018 04:41 avtor: Urška Erdelji   [ posodobljeno 15. mar. 2018 05:44 ]

...naj bo tvoj praznik le s srečo pretkan,
   naj vsak dan za naju mamic bo dan.

V torek, 13. 3., je bil poseben dan, saj smo v  v popoldanskem času v vrtec povabili mame. Mame smo razveselili s pesmijo, plesom in deklamacijami. Vsak oddelek je po končanem nastopu mami podaril rožo in jo stisnil k sebi. Skupaj smo preživeli čudovit s čustvi obarvan popoldan.
Več utrinkov si lahko ogledate tukaj.

JUHUHU MAŠKARE SO TU

objavljeno: 18. feb. 2018 21:34 avtor: Urška Erdelji

JUHUHU, MAŠKARE SO TU... V torek, 13. 2. 2018, je bil pustni dan, ki je bil v našem vrtcu vesel, zabaven in norčav. Otroci oddelka 3, 4, 5 so se z vzgojiteljicami odpravili po vasi. Ustavili so se tudi na Občini Odranci. To je bil čas, ko smo z zabavo in rajanjem poskusili odgnati zimo. Pa nam je uspelo?
Utrinke si lahko pogledate tukaj.

Donacija bencinskega servisa Odranci

objavljeno: 7. jan. 2018 22:24 avtor: Urška Erdelji

Iskreno se zahvaljujemo bencinskemu servisu Odranci za donacijo v višini 200 eur. Za donirani znesek bomo nabavili nove poganjalce.
Skupno fotografijo si lahko ogledate v galeriji.

1-10 of 36