DOMOV‎ > ‎VRTEC MAVRICA‎ > ‎

Obvestila vrtca


Pravljična ura v vrtcu

objavljeno: 8. apr. 2018 12:25 avtor: Urška Erdelji

V petek, 6. 4. 2018, nas je profesorica in knjižničarka Nataša Litrop popeljala v čudovito deželo, ki se imenuje pravljica. Pravljica o Bobku in barčici nas je vse navdušila in potopila v svet domišljije. Po predstavljeni pravljici smo vsi skupaj zapeli še pesem Barčica po morju plava. Izdelali smo si tudi barčico iz papirja, mlajši otroci so dobili narisano barčico na papir, ki so jo na svoj primeren način dopolnili. Bilo je zanimivo, ustvarjalno in zabavno. Več utrinkov si lahko pogledate tukaj.

Mami za praznik

objavljeno: 15. mar. 2018 04:41 avtor: Urška Erdelji   [ posodobljeno 15. mar. 2018 05:44 ]

...naj bo tvoj praznik le s srečo pretkan,
   naj vsak dan za naju mamic bo dan.

V torek, 13. 3., je bil poseben dan, saj smo v  v popoldanskem času v vrtec povabili mame. Mame smo razveselili s pesmijo, plesom in deklamacijami. Vsak oddelek je po končanem nastopu mami podaril rožo in jo stisnil k sebi. Skupaj smo preživeli čudovit s čustvi obarvan popoldan.
Več utrinkov si lahko ogledate tukaj.

JUHUHU MAŠKARE SO TU

objavljeno: 18. feb. 2018 21:34 avtor: Urška Erdelji

JUHUHU, MAŠKARE SO TU... V torek, 13. 2. 2018, je bil pustni dan, ki je bil v našem vrtcu vesel, zabaven in norčav. Otroci oddelka 3, 4, 5 so se z vzgojiteljicami odpravili po vasi. Ustavili so se tudi na Občini Odranci. To je bil čas, ko smo z zabavo in rajanjem poskusili odgnati zimo. Pa nam je uspelo?
Utrinke si lahko pogledate tukaj.

Donacija bencinskega servisa Odranci

objavljeno: 7. jan. 2018 22:24 avtor: Urška Erdelji

Iskreno se zahvaljujemo bencinskemu servisu Odranci za donacijo v višini 200 eur. Za donirani znesek bomo nabavili nove poganjalce.
Skupno fotografijo si lahko ogledate v galeriji.

Čarobni večer

objavljeno: 26. dec. 2017 04:22 avtor: Urška Erdelji   [ posodobljeno 28. dec. 2017 12:07 ]

V torek, 19. 12. 2017, ob 16. 30 uri smo v našem vrtcu izvedli čarobni večer. Le zakaj je bil tako čaroben? Palček Skakalček in palček Pozdravček sta povezovala program. Povedala sta nam, da se jima je zgodilo nekaj nenavadnega. Med iskanjem daril sta čisto pozabila na čas. Ko sta ugotovila, da bi se že zdavnaj morala vrniti do sani, sta hitro bežala, vendar ni bilo ne sani, ne palčkov in niti Dedka Mraza. Bila sta že vsa obupana. Pričarala sta svet pravljic, v katerem so z dramatizacijo nastopali otroci iz lutkovnega krožka, otroci iz vseh oddelkov s plesnimi točkami in deklamacijami. Na koncu so še vsi otroci skupaj zapeli pesmico o Dedku Mrazu. S pesmico so priklicali Dedka Mraza. Neprecenljivo je bilo gledati iskrice v otrokovih očeh. Tudi vzgojiteljice so pripravile presenečenje za vse, zapele so dve pesmi. Dedek Mraz je otrokom razdelil darila in se skupaj s palčkoma odpravil domov. Več čarobnih utrinkov si lahko ogledate tukaj.

Tradicionalni slovenski zajtrk

objavljeno: 21. nov. 2017 05:25 avtor: Monika Kreslin   [ posodobljeno 21. nov. 2017 05:27 ]

Čebelice, čebelice,
saj moje ste prijateljice ...

V petek, 17. 11. 2017, smo se pridružili vseslovenskemu projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. Obiskal nas je čebelar Matej Duh. S sabo je prinesel stvari, ki jih potrebuje pri svojem delu in nam povedal zanimivosti o čebelah. Skupaj z njim smo zapeli pesem Čebelar Lojzeta Slaka. Posnetek pesmi najdete na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=UJIXmPqwtP0. Več utrinkov si lahko ogledate tukaj.

Simbioza giba

objavljeno: 20. okt. 2017 02:20 avtor: Monika Kreslin

Življenje teče, mi pa vsi aktivni,
stari, mladi skupaj gibamo...

V četrtek, 19. 10. 2017, smo v okviru projekta Simbioza giba izvedli pohod po vasi Odranci. Pred pohodom smo se razgibali na himno Simbioza giba. Nato smo se podali na pot proti mlinu ob potoku Črncu. Tam smo se okrepčali z malico iz nahrbtnika in podali nazaj proti šoli. Več utrinkov si lahko ogledate tukaj.   

Teden otroka

objavljeno: 18. okt. 2017 22:00 avtor: Urška Erdelji   [ posodobljeno 20. okt. 2017 08:16 ]

Posebno pozornost smo posvetili Tednu otroka, ki je letos potekal pod sloganom "Povabimo sonce v šolo". Mi smo "sonce" povabili v naš vrtec. Vzgojiteljice smo pripravile pester tedenski program, ki je minil v sproščenem, ustvarjalnem vzdušju. V ponedeljek smo v popoldanskem času povabili starše na  predavanje za prvo starostno obdobje z razgovorom "Pomen družine in branje". V sredo je bilo organizirano predavanje za starše drugega starostnega obdobja z naslovom "Družina in predopismenjevalno obdobje. Hkrati so bile v sredo izvedene ustvarjalne delavnice za otroke drugega starostnega obdobja. Delavnice so izvedle zunanje strokovne delavke, Nataša Litrop, prof. slovenščine in sociologije, Breda Vöröš, mag. inkluzivne pedagogike, Tanja Karlovčec, mag. inkluzivne pedagogike in Tadeja  Horvat, univ. dipl. socialna delavka v sklopu Raziskovalnega izobraževalnega središča Dvorca Rakičan. Več utrinkov iz Tedna otroka si oglejte tukaj.

Botra Jesen v našem vrtcu

objavljeno: 5. okt. 2017 08:28 avtor: Urška Erdelji   [ posodobljeno 19. okt. 2017 04:37 ]

 
"Botra Jesen že v deželo prihaja, 
 z dežjem in vetrom nam rada nagaja..." (J. Kuhar).
 Tudi letos je prišla v našo deželo, v vrtec Mavrica Odranci. Prinesla nam je veliko košaro jesenskih dobrot in nam prebrala pravljico.  Po veselem in       sproščenem  jesenskem druženju smo se poslovili od radodarne botre Jeseni - do naslednjega leta. Več jesenskih utrinkov botre Jeseni si lahko ogledate tukaj.


RISANJE S KREDAMI OB TEDNU MOBILNOSTI

objavljeno: 1. okt. 2017 12:15 avtor: Urška Erdelji

Otroci iz vrtca so se pridružili OŠ pri risanju s kredami. Znova so preplavili asfaltno površino pred šolo in ustvarjali s kredami na temo prometne varnosti oziroma mobilnosti. Ob tem jih je obiskala policistka. Več utrinkov najdete tukaj.

1-10 of 30