DOMOV‎ > ‎VRTEC MAVRICA‎ > ‎Obvestila vrtca‎ > ‎

Projekt EKO BERI

objavljeno: 7. jun. 2018 00:30 avtor: Aleksandra Makovecki   [ posodobljeno 7. jun. 2018 00:42 ]
Vrtec Mavrica Odranci se je v šol. letu 2017/18 vključil v vseslovenski projekt Planetu zemlja prijazna šola – vrtec. S tem projektom smo želeli doseči, da bi odgovoren odnos do sočloveka, vseh živih bitij in narave, postal način življenja.

Cilj projekta je bil na otrokom dopadljiv in najmlajšim primeren način prenašati vsebine okoljskega značaja v njihovo zavest.

V projekt se je vključilo vseh pet oddelkov vrtca. Projekt je potekal tako, da smo si sodelujoči iz zbirke »EKO knjige« izbrali pravljico. Vsak oddelek si je izbral svojo pravljico. Pravljico smo večkrat prebrale otrokom, otroci so po vsebini pravljice likovno ustvarjali na različne načine, iz odpadnega materiala izdelovali izdelke, si ogledali zbirališče odpadkov, izdelali razne igre na temo odpadki, barvali pobarvanke, reševali delovne liste, prepevali pesmice, sejali cvetlice, si ogledali čebelnjak, čistili bučna semena, se igrali športne igre, okušali bučo, pripravljali namaze, mešali barve, izdelovali lutke, copatke iz odpadnega materiala, igrali na boom palice in si izmišljali ritmične vzorce, oblikovali plastelin v gosenico, iz nogavic ustvarili gosenice, spoznavali oblike… Nekaj utrinkov naših dejavnosti si lahko ogledate TUKAJ. 


ą
Aleksandra Makovecki,
7. jun. 2018 00:42
Comments