Obvestila


Lokostrelsko področno tekmovanje

objavljeno: 23. apr. 2018 21:00 avtor: NIka Poljanšek   [ posodobljeno 23. apr. 2018 21:03 ]

V nedeljo, 22. 4. 2018, sta se devetošolca Nik Virag in Anja Škafar udeležila področnega tekmovanja v lokostrelstvu, ki je potekalo v Vavti vasi na Dolenjskem. V zelo vročem vremenu so imeli tekmovalci veliko srečo, da ni bilo vetra, kar jim je omogočalo doseganje zelo dobrih rezultatov. 
Naša učenca sta se tekmovanja na prostem udeležila prvič, zato je bila prisotna kar precejšnja trema, ki jima je v prvih treh serijah preprečila boljše strele. Kljub temu sta se močno približala zadanemu cilju - Anja je dosegla 205 krogov in s tem 5. mesto med učenkami 7. - 9. r, Nik pa 199 in 4. mesto med učenci 7. - 9. r, kar je za prvo udeležbo na tovrstnem tekmovanju in glede na majhno količino treningov odličen rezultat.Z doseženima rezultatoma sta se oba učenca uvrstila na državno tekmovanje, ki bo predvidoma 2. junija v Ilirski Bistrici.

Učencu Niku in učenki Anji za dosežen rezultat iskreno čestitamo!

OBVESTILO O POUKU DNE 26.4.2018

objavljeno: 19. apr. 2018 23:13 avtor: Andrej Kociper

Vse starše in učence obveščamo, da v četrtek, 26.4. 2018, pouka ne bo!Ta dan smo že nadomestili skladno z Letnim delovnim načrtom šole v soboto,  7. 10. 2017.


Želimo vam prijetne in mirne prvomajske počitnice. Preživite jih s svojimi najbližjimi.


Ob mednarodnem prazniku dela, 1. maju, vsem voščimo veliko delovnih uspehov in prijetno prvomajsko praznovanje!


                                                                                                                                     mag. Andrej Kociper, r a v n a t e l j 


medobčinsko tekmovanje v nogometu za mlajše učence

objavljeno: 12. apr. 2018 23:53 avtor: NIka Poljanšek

V četrtek, 12. 4. 2018, so se posamezni učenci 5., 6. in 7. razreda odpravili na finale medobčinskega tekmovanja v nogometu za mlajše učence. Po prvem mestu v predtekmovanju, kjer so premagali OŠ Črenšovci in OŠ Turnišče, so v finalu obe tekmi izgubili in tako dosegli tretje mesto. Prvoudeležena OŠ P. V. Bistrica se bo udeležila področnega tekmovanja v Murski Soboti. 

Učenci so bili v povprečju za leto dni mlajši od nasprotnikov, pa vendar so pokazali veliko mero nogometnega znanja, borbenosti in tekmovalnosti. Do prihodnjega leta, ko bo večina naše ekipe v sedmem razredu, jih čaka še veliko treninga, ki pa bo lahko z odličnim rezultatom tudi poplačan. 

Navijači se že veselimo spremljanja njihovih tekem v prihodnje.

OBMOČNO SREČANJE VRTČEVSKIH FOLKLORNIH SKUPIN

objavljeno: 11. apr. 2018 06:26 avtor: Andrej Kociper   [ posodobljeno 11. apr. 2018 06:31 ]

V šolski telovadnici se je v sredo, 11.4.2018,  odvijalo območno srečanje vrtčevskih folklornih skupin, ki ga organiyzira JSKD, območna izpostava Lendava.
Pod vodstvom in organizacijskim vodenjem JSKD ge. Janje Magdič, je OŠ Odranci
pripravilo šolsko telovadnico in pogostitev za izvedbo srečanja.

Sodelovali so folklorne skupine:
- Vrtca Mavrica, Odranci
- Vrtec Poskočne noge, Lendava
- OŠ Miška Kranjca Velika Polana
- Vrtec Pikapolonica, Dobrovnik

Otroci so predstavili igre kot nekoč, in odplesali pripravljen splet tradicionalnih plesov.
Mentorji so po videnem izvajanju opravili svojo vlogo z odliko, saj so otroci prikazali lepo pripravljene
plesne korake.

Več o dogodku najdete TUKAJ. 

Proslava ob dnevu družine

objavljeno: 9. apr. 2018 20:38 avtor: Janja Babič   [ posodobljeno 10. apr. 2018 03:37 ]

Kulturna prireditev ob starševskem dnevu, ki se je odvijala v nedeljo, 25. 3. 2018, v telovadnici OŠ Odranci, je bila zelo dobro obiskana. Pripravili smo jo skupaj z Župnijsko Karitas Odranci. Potekala je pod geslom “Kje sem doma?”.

Razmišljanje o domu in družini je v svojem nagovoru podal župnik Lojze Kozar.

Z recitacijami, dramskimi prizori, petjem, plesom in igranjem na razne instrumente so sodelovali otroci vrtca Mavrica, učenci OŠ Odranci, mladinski cerkveni pevski zbor, zbor Neuničljivo upanje ter bivši učenci naše šole.

Program sta pripravili učiteljici Janja Babič in Viktorija Ozmec, ki je skupaj z učencema Gajo Ferenčak in Janom Smolkom program tudi povezovala.

Ob koncu prireditve je vsaka obiskovalka prejela medeno srce, ki so ga spekle ženske iz Društva žena Odranci.

Več o dogodku si lahko ogledate TUKAJ.

SVETOVNI DAN ZDRAVJA NA OŠ ODRANCI V ZNAMENJU POHODNIŠTVA IN DRUŽENJA

objavljeno: 9. apr. 2018 08:16 avtor: Vida Fifonja   [ posodobljeno 12. apr. 2018 11:54 ]

Na lep sončen sobotni dan, 7. aprila 2018, ko obeležujemo svetovni dan zdravja, smo se učenci prvega triletja skupaj s starši podali na pohod po obronkih naše vasi Odranci. Na pohodu smo uživali ob cvetočih gredicah odranskih domačij in se nadihali svežega zraka, ko smo hodili in občudovali spomladansko cvetje ob trim stezi.
Pohod se je zaključil na lokaciji Gabrove grabe. Tam so nas pričakali člani Športno ribiškega društva Odranci in odranski čebelarji. Pridružili pa so se tudi učenci 4. in 5. razreda.
Združeno smo se
pridružili novemu ENO mednarodnemu projektu ENO TREE PLANTING DAY - WORLD BEE DAY, ki je tokrat nastal v sodelovanju med Slovenijo in Finsko, v čast svetovnega dneva čebel. Slovenija je bila glavni pobudnik svetovnega dneva čebel, zato se zares veselimo, da se je globalnemu dnevu sajenja dreves OŠ Odranci pridružilo še Športno ribiško društvo Odranci in čebelarji iz Odrancev. Skupaj z ribiči in čebelarji smo posadili dve lipi, ki bosta čez nekaj let delali senčico ribičem in hranili čebelice, nas vse pa spominjali na čudovito druženje. Člani Športno ribiškega društva Odranci so učencem in staršem predstavili športni ribolov, pripomočke in delovanje njihovega društva. Orisali so razvoj Gabrovih grab in predstavili načrte za prihodnost.

Vsem pohodnikom čestitava za prehojeno pot. Zahvaljujeva se Športno ribiškemu društvu in čebelarjem iz Odrancev za sodelovanje pri izvedbi športnega dne, za prijetno sobotno druženje in pogostitev. Fotografije TUKAJ

Koordinatorici dejavnosti Viktorija Ozmec in Vida Fifonja Hanc

Učenci od 6. do 9. razreda pa so se podali peš po Goričkem. Fotografije si lahko ogledate TUKAJ

OBVESTILO O POJAVU UŠI

objavljeno: 4. apr. 2018 06:48 avtor: Andrej Kociper

Datum:  4.4.2018


OBVESTILO O POJAVU UŠI
Spoštovani starši, v šoli in vrctu so se pojavile uši! 


Uši se širijo hitro, še posebno v vrtcih in šolah, saj otroci nenehno stikajo glave. Da preprečimo nadaljnje širjenje, je pomembno, da vsi upoštevamo spodaj navedena navodila. 


KAJ STORITI? 

Pri vseh družinskih članih preverite, ali imajo uši. Bodite previdni, ker so slabo vidne in se hitro premikajo. Najbolje je, da lase pregledate pod lučjo z zelo gostim glavnikom. Vlažne lase razdelite na pramene in nato preglejte vsak pramen posebej. Z gostim glavnikom počasi češite tik ob lasišču po celotni dolžini las. Po vsakem česanju obrišite glavnik s krpo. Češite tako dolgo, da prečešete vse pramene las. 


ČE NAJDETE NAGLAVNE UŠI 

V lekarni kupite učinkovit tretma proti naglavnim ušem. Tretma uporabite pri vseh družinskih članih, ki imajo naglavne uši. Natančno sledite priloženim navodilom za uporabo.
Posteljnino in oblačila zamenjajte in operite pri najmanj 60 °C.
Razkužite vse, kar je bilo v stiku s člani, pri katerih so se pojavile naglavne uši (krtače, glavnike, pokrivala, igrače ...). Posesajte stanovanje in avto, vrečko iz sesalnika pa odvrzite med smeti. 

O tem obvestite vse, ki so bili zadnjih 14 dni v stiku z družinskimi člani, pri katerih so se pojavile uši. Nekatere tretmaje je treba uporabiti več kot enkrat, da učinkovito odstranite uši in njihova jajčeca. Preverite navodila za uporabo in tretma ponovite na priporočeni dan. Odkritje uši ali gnid na otrokovi glavi ne sme biti razlog, da se otroka pošlje domov, da se mu prepove gibanje ali da se ga izolira iz okolja. Otrok lahko ostane v vrtcu ali šoli do prihoda staršev oziroma do konca pouka. Prav tako je pomembno, da nikoli javno ne izpostavimo otroka, ki ima uši, ker ne moremo z gotovostjo vedeti, kdo je vir za širjenje ušivosti in zato, da otroka ne stigmatiziramo.


ČE NI NAGLAVNIH UŠI 

Z doslednim pregledom lasišča se lahko izognete naglavnim ušem.
Če se naglavne uši pojavijo, je pomembno, da se odzovemo hitro in tako ustavimo nadaljnje širjenje. 


S prijaznimi pozdravi,


mag. Andrej Kociper, ravnatelj

UNESCO - Teden pisanja z roko

objavljeno: 2. apr. 2018 13:06 avtor: Vida Fifonja   [ posodobljeno 12. apr. 2018 04:37 ]

Na OŠ Odranci smo se pridružili akciji RADI PIŠEMO Z ROKO.

Ob podpori Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in Zavoda Republike Slovenije za šolstvo, je Društvo Radi pišemo z roko znova, organiziralo Teden pisanja z roko 2018. Teden pisanja z roko se je začel v ponedeljek, 26. 3. 2018, in se je zaključil v petek, 30. 3. 2018.

Učenci in zaposleni na šoli smo se pridružili akciji zato, ker se pridružujemo mnenju, da je pisava vsakega človeka neponovljiva in pomembna za razvoj individualnosti, da pisanje z roko spodbuja izražanje spoštovanja in naklonjenosti, saj je pisanje z roko bolj osebno.

V tem tednu smo organizirali kar nekaj aktivnosti povezanih s pisanjem, z roko, in sicer smo v petek pripravili dan odprtih vrat knjižnice, ko so mladi pesniki, ki so sodelovali na Maratonu poezije letos in lansko leto prebirali avtorske pesmi. Na plakate v knjižnici smo zapisovali misli o pisavi in po šoli »zakotalili« kolut papirja, na katerega smo zapisali lepo misel o pisanju ali pa zapisali le:
To je moja pisava. Kakšna pa je tvoja?
K akciji »Radi pišemo z roko« smo povabili tudi ravnateljice in ravnatelje, ki so se, mudili pri nas v prejšnjem tednu in so zapisali nekaj misli o pisavi in pisanju na roko. S svojo pripravljenostjo za sodelovanje v akciji RADI PIŠEMO Z ROKO, smo si vsi skupaj, prizadevali vzpostaviti pozitiven odnos do pisanja z roko.

Nekaj misli o pisavi in pisanju na roko, ki so jih zapisali učenci in zaposleni.

Vse pisano je lepše kot črno-belo.

Pisava je ogledalo človeka.

Pisava je edinstvena.

Pisava je nekaj najbolj dragocenega na svetu.

Moja pisava je lepa, kot vse zvezde na nebu.

Moj najljubši predmet je slovenščina zato, ker pišemo.

Osebnost se zrcali v naši pisavi.

Lepo je prejeti pismo napisano z roko.

Želim, da bi vsi ljudje na svetu znali pisati.

Branje človeka izpolnjuje, pisanje mu da natančnost.

Pisava je popoln izraz bodisi harmonije ali disharmonije naše duše in telesa.

Hvala vsem, ki so me naučili pisati.

Pisava pove veliko o človeku, tako kot obnašanje.

Fotografije si lahko ogledate TUKAJ

Unesco koordinatorica na šoli Vida F. Hanc

FOLKLORNA REVIJA - MARKO SKAČE 2018

objavljeno: 29. mar. 2018 09:14 avtor: Vida Fifonja   [ posodobljeno 12. apr. 2018 04:38 ]

Folklorna skupina na OŠ Odranci deluje kot interesna dejavnost. Izvaja se v treh skupinah. V skupini »Mlajša folklorna skupina OŠ Odranci« nastopajo učenci drugega triletja. Vsebina dela obsega otroške igre (igre na prostem, rajalne igre, izštevanke), pesmi ter plese. Pri folklori
učenci svoje vedenje o življenju v preteklosti poglabljajo in si krepijo kulturno zavest. Navajajo na aktivno delo in na sodelovanje v skupini. S svojimi nastopi so pomemben člen soustvarjanja kulturnega življenja na šoli in v domačem kraju. Letos so se folklorniki predstavili na M A R K O    S K A Č E - Srečanju otroških folklornih skupin Slovenije 2018 v Lendavi, 28. marca 2018, ki ga  razpisuje Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.
Z odrsko postavitvijo »Le v šolo nikar« so folklorniki predstavili fantovsko bahanje pred dekleti s fračo. V odrsko postavitev smo skušali vplesti elemente učenja plesa Točak in Gospod, gospa, ki so ju učenci nazadnje zaplesali ter igro Le v šolo nikar.
Vsem nastopajočim folklornikom čestitam za čudovit nastop. Fotografije si lahko ogledate TUKAJ.

Mentorica FS Vida F. Hanc

MLADI LUTKARJI NA OBMOČNEM SREČANJU LUTKOVNIH SKUPIN ZNOVA V ODRANCIH

objavljeno: 27. mar. 2018 23:00 avtor: Mojca Cimerman   [ posodobljeno 28. mar. 2018 01:17 ]

 V organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Lendava, Občine Odranci in  OŠ Odranci so se  na območnem lutkovnem srečanju Hura za lutke v povsem polni odranski kulturni dvorani predstavile tri lutkovne skupine.

Prva se je predstavila  lutkovna skupina Mavrica z delom M. Christine Butler s predstavo Miška in mesec pod vodstvom mentoric Irme Vӧrӧš in Timee Toth.

Drugi so na lutkovni oder stopili učenci OŠ Odranci. Lutkovna skupina Neukrotljivi, v kateri so nastopili učenci Jan Smolko, Gaja Ferenčak, Ema Kociper, Ana Kavaš, Nina Matko, Annabella Rogan, Anej in Nejc Legenič, se je pod vodstvom mentorice Gabrijele Lačen Dora predstavila z delom Svetlane Makarovič Škrat Kuzma dobi nagrado.

Lutkovna skupina Trio z DOŠ Dobrovnik pod vodstvom mentoric Gizelle Koter in Ivett Koter pa je predstavila delo La Fontaina Lisica in vrana.

Strokovna spremljevalka srečanja je bila Katarina Klančnik Kocutar.

Fotografije si lahko ogledate TUKAJ.

1-10 of 144