Arhiv‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

MARATON POEZIJE - NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

objavljeno: 12. dec. 2016 10:16 avtor: Info Odranci   [ posodobljeno 29. jan. 2019 23:55 ]
VPRAŠANJA

1. Kaj bo tema maratona? Ali je tema poljubna ali boste na dan šolskega tekmovanja razpisali temo?
Ali je tema za šolski maraton poljubna tema iz vsakdanjega življenja ali bo na dan šolskega tekmovanja objavljena na vaši spletni strani?

2. Ali lahko prijavim enega ali dva učenca na državno tekmovanje? Koliko učencev šole se lahko udeleži državnega tekmovanja: eden ali dva

3. Ali se lahko dogovorim z učenci, da mi pesmi pošiljajo na službeno e-pošto? Ali je potrebno kako drugače urediti spletni dostop? Ali se lahko mentor šolskega tekmovanja odloči za način posredovanja pesmi? Jih lahko učenci pošljejo tudi na moj elektronski naslov oz. prinesejo v fizični obliki? Ali je cilj, da bi pisanje potekalo preko spleta?

4. Ali pošljem prijavnico že sedaj, da mi boste potem po e-pošti pošiljali dodatna navodila.Po šolskem maratonu pa vam jo pošljem še enkrat s podatki o naših zmagovalcih. Ali je dovolj, da vam jo pošljem po šolskem izboru do 5. 1.?

5. Državnega maratona se udeleži eden (dva), lahko pa vam pošljem pesmi še drugih (izbranih) avtorjev (za pesniško zbirko)? Koliko pa?

6. Zanima me, če se lahko učenka, medtem ko piše, odjavi in spet prijavi?

7.  Kam naj učenci pošljejo  svoje pesmi, na kateri e-naslov?

8. Zanima nas še, kdaj bodo okvirno znani rezultati?

9. Naša šola je prijavljena na tekmovanje Maraton poezije. Ne razumem pa navodil, in sicer povedi: "Vsak
tekmovalec na spletno stran svoje šole pošlje eno pesem."  Na našo šolsko spletno stran namreč naši učenci ne morejo pošiljati prispevkov. Jih pošljejo na šolski/moj elektronski naslov?

10. Naša šola se je letos prvič prijavila na to tekmovanje, zato se še nekoliko "iščemo".
 
11. Prva prijava. Imamo težave s prvo prijavo in spremembo gesla.
ODGOVORI

1. Za šolsko tekmovanje ne bo razpisane teme, ampak samo za državno tekmovanje.

Tema za državno tekmovanje bo objavljena na spletni strani šole OŠ Odranci in posredovana prijavljenim mentorjem/učencem po  elektronski poti. 

2. Res je, da je prišlo do razhajanja med podatki v razpisu in tistih v dodatnem dopisu.
V Pravilniku o tekmovanju imamo namreč zapisano, da sta lahko največ dva, zato smo v naknadnem dopisu to upoštevali.

3. Zaradi lažje izvedbe smo se odločili, da za šolsko tekmovanje nekoliko olajšamo delo mentorjem.
Učenci vam lahko pošljejo izdelek tako, kot se boste odločili. Na državnem tekmovanju bo tekmovanje potekali izključno preko spleta.
Vsak tekmovalec dobi dostop do svojega "elektronskega papirja", kjer potem v 24 urah ustvarja.

4. Prijavnico v šolskem letu 2018/2019 pošljete do konca septembra (rok je bil podaljšan do 5.10.2018). Po izvedenem šolskem tekmovanju nas v 10 dneh obvestite o vašem izboru učencev (ime priimek, razred, roj. podatki in e-naslov učenca). !!!!

5. Zaenkrat nam šole s šolskega tekmovanja lahko neobvezno pošljete najboljšo pesem samo od dveh učencev. Ne vemo namreč, koliko jih bo na državnem tekmovanju uspešnih/primernih za objavo. Načeloma pa se bodo v pesmarici objavile samo pesmi z državnega tekmovanja.  !!!!

6. Vsekakor se učenec lahko prijavlja in odjavlja (dostopa do svojega dokumenta) v okviru teh 24 ur. Lahko se namreč  dogodi, da "časovna kontrola internetnih ponudnikov" uporabnika  samodejno odjavi, če ni zazna aktivnosti (tipkanja ali gibanje miške).

7. Učenci nikamor ne pošiljajo svojih pesmi. Ko končajo s pisanjem, enostavno zaključijo z delom in se odjavijo iz Gmail računa!

8. Predvidoma bodo rezultati objavljeni v začetku naslednjega tedna. Objavljeno bo na spletni strani šole in o rezultatih bodo obveščeni vsi mentorji. Potrdila bodo predvidoma do konca meseca februarja.

9. Za šolsko tekmovanje je to mišljeno tako, da:
 - učenec lahko posreduje svojo poezijo v spletno učilnico, do katere ima dostop na vaši spletni strani šole.
- imate kako drugače organizirano možnost "spletne" komunikacije z otroki, z dostopom preko šolske spletne strani.
- imate npr. "google mail" naslove in v Gdrive "prazne" elektronske liste. Tako bo namreč na državnem tekmovanju. Vsak tekmovalec bo prejel začasno uporabniško ime in geslo za dostop do svojega "elektronskega lista", kjer bo ustvarjal.

S tovrstnim dostopom smo želeli, da se učenci predhodno usposobijo tudi za tovrstno komunikacijo in zmožnostjo spletnega pisanja poezije.

10. Pomembno je, da:
- za šolsko tekmovanje, ki bo potekalo v torek 13.11.2018, lahko mentor sam določi temo;
- učenci nato na to temo napišejo pesem, ki jo v roku 24 ur oddajo mentorju;
- mentor nato v roku 10 dni na  šolo OŠ Odranci sporoči ime in priimek tekmovalca, ki se je na šol. tekmovanju najbolje odrezal in se uvrstil na državno tekmovanje.
- v primeru, da iz objektivnih razlogov (bolezen, odsotnost ipr.) šolskega tekmovanja ne bo možno izvršiti na razpisani dan, s le-to prestavi na naslednji najbližji termin.

11. Vsem, ki imajo težave s prvo prijavo in spremembo gesla smo še enkrat  posredovali novo geslo.
Največkrat je težava v tem, ker učenci ne uporabljajo pravo uporabniško ime. Opažamo, da je nekaj učencev, ki so pri vpisu uporabili svoje uporabniško ime svojega maila, in ne tisto, ki je prispelo na njihov e-naslov. Tako je nemogoče opraviti prijavo.

Uporabniško ime je novo in se glasi: maraton-poezijexy@os-odranci.si.
Vsekakor si naj oboje takoj zapišejo, ko bodo uspešno opravili prijavo.

Za spremembo gesla imajo učenci samo 48 ur, odkar so vabilo prejeli na svoj naslov.

V poštnem predalu se nahaja sporočilo z ID ŠIFRO TEKMOVALCA.
V Drive pod V SKUPNI RABI Z MANO je dokument kamor je potrebno vpisati to ID ŠIFRO TEKMOVALCA.

S tem je opravljeno vse potrebno za tekmovanje.

Vsak tekmovalec je na svojo elektronsko pošto prejel obvestilo, kot kaže spodnja slika. Svoje delo aktivacije računa in vpisa ID ŠIFRE nadaljuje učenec na Reset password. Comments