Arhiv‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

MARATON TREH SRC - veveričkov in srčkov tek

objavljeno: 21. maj 2017 13:05 avtor: NIka Poljanšek   [ posodobil 21. maj 2017 13:06 Info Odranci ]

V soboto, 20. 5. 2017, so Radenci že 37. gostili eno največjih športnih prireditev v Sloveniji - Maraton treh src. Letos smo se ga prvič udeležili tudi z našimi učenci, ki so že pri pouku pokazali veliko željo po teku. V okviru projekta Zdrava šola smo se z učenci odpravili na tek predvsem v smislu "važno je sodelovati in ne zmagati", vendar pa so učenci pokazali veliko več kot to. Pred tekmovanjem je bilo prisotno veliko treme, adrenalina in želje po zmagi, kar dokazuje, da otroci radi tekmujejo. Ko pa so učenci prihajali v cilj in prejemali spominske kolajne, pa so bili vsi po vrsti prijetno utrujeni in zadovoljni, da so dali vse od sebe in z gibanjem tudi poskrbeli za svoje zdravje. 

Kot sem omenila, naši učenci niso le sodelovali. Petošolka ZALA FERENČAK je v svoji kategoriji premagala prav vse tekmice in se povzpela na najvišjo stopničko! Čisto malo do zmagovalnega odra je zmanjkalo tudi Mihu Kreslinu (5. mesto) in Najcu Sečkarju (6. mesto). Prav vsi učenci so se zelo potrudili in z zelo dobro razpoloženostjo na poti domov dokazali, da nas gibanje in ukvarjanje s športom resnično povezuje, sprošča in razveseljuje.

Rezultati naših učencev:
Letnik 2006 (1000 m):  Miha Kreslin - 5. mesto
         (učenci)                 Nejc Sečkar - 6. mesto
                                    Nik Ozvatič - 12. mesto
                                    Lan Marinič - 19. mesto
                                    Ščančar Sergej - 37. mesto
                                    Babič Grega - 39. mesto
                                    Babič - Ksaver - 43. mesto

Letnik 2008 (600 m):    Teo Bogdan - 37. mesto
           (učenci)

Letnik 2006 (1000 m): Zala Ferenčak - 1. mesto
         (učenke)              Šanaja Kežmah - 20. mesto
                                    Lia Nemec - 21. mesto  


Cilj naše udeležbe na maratonu je bil več kot presežen. Učenci so nam v letošnjem šolskem letu večkrat dokazali, da je tek v Odrancih zelo priljubljen. Čestitkam vsem udeležencem se pridružuje tudi zmagovalec v teku na 5000 m v Radencih ALEŠ ZVER, ki je ponosen na sovaščane. Pravi, da z veseljem spremlja rezultate in dosežke naših učencev in se že veseli konkurence na tekaških stezah. :)

Zali in vsem ostalim učencem iskrene čestitke - ponosni smo na vas in vašo vztrajnost ter športni duh, ki ga nosite v sebi.

Tekom sobotnega popoldneva je nastalo tudi nekaj fotografij.
Comments