Arhiv‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

Otroški šolski parlament

objavljeno: 12. jan. 2018 02:04 avtor: NIka Poljanšek   [ posodobil 12. jan. 2018 02:04 Info Odranci ]
V petek, 12.1. 2018, smo na naši šoli izvedli otroški šolski parlament. novost le-tega je, da bomo o izbrani temi "Šolstvo - šolski sistemi" govorili dve leti. Z javno predstavitvijo svojega razmišljanja so se predstavili le devetošolci, saj nas bodo zapustili. Vsi ostali razredi se bodo z izdelki predstavili v prihodnjem tednu v jedilnici s predstavitvami na televiziji ali z razstavo na hodniku pred učilnico prostega časa. 

Na sam šolski parlament smo povabili mlado prostovoljko Lariso Filip, ki nam je predstavila življenje v Gambiji, kakršnega je spoznala ob dvakratnem odhodu na štiritedensko prostovoljno poučevanje otrok. Njena zgodba nas je zelo pritegnila, tako da se bomo v prihodnjem mesecu tudi mi potrudili in prispevali kak evro v hranilnika, katera nam je pustila. Zbrane prispevke bo ob naslednjem odhodu v Gambijo lahko podarila najrevnejšim.

Predsedstvo šolskega parlamenta bo v prihodnjih dneh odločalo o naših predstavnikih na medobčinskem otroškem parlamentu ter pripravilo našo predstavitev na njem.

Comments