Arhiv‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

plavalni tečaj za 1. r

objavljeno: 21. jun. 2017 13:06 avtor: NIka Poljanšek   [ posodobil 22. jun. 2017 23:24 Info Odranci ]
V ponedeljek in sredo, 19. in 21. 6. 2017, so se prvošolčki po pouku odpravili v Terme Vivat na 10-urni plavalni tečaj, ki ga organiziramo v okviru športne znački Zlati sonček. Zato je tečaj tudi sofinanciran s strani Zavoda za šport Planica. Namen tečaja je, da se otroci prilagodijo na vodo - najprej, da se naučijo pravil obnašanja na kopališču, da jih dosledno tudi upoštevajo, da se naučijo potopiti obraz v vodo, gledati pod vodo, lebdeti na vodi in da se naučijo drseti v vodi s potopljeno glavo (mi smo temu rekli "raketa"), kar je uspelo prav vsem letošnjim tečajnikom. 
Vsi učenci so tako osvojili bronastega morskega konjička (drsenje v vodi z glavo v vodi - 5 sekund), večina jih je preplavala tudi 8 m v poljubni tehniki, s čimer so osvojili srebrnega konjička, nekaj pa jih je osvojilo celo zlatega morskega konjička (preplavanih 25 m s poljubno tehniko)!

Učenci so na tečaju zelo uživali, bili so živahni in razigrani, vendar so ugotovili in tudi uspešno sprejeli dejstvo, da je na kopališču potreben posebno strog red ter da so tam tudi drugi gosti, zaradi česar moramo biti spoštljivi in bolj mirni. 

Fotoutrinke si lahko pogledate v fotogaleriji.
Comments