Arhiv‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

POLETNA ŠOLA V NARAVI

objavljeno: 4. sep. 2017 03:56 avtor: Info Odranci   [ posodobljeno 7. sep. 2017 14:11 ]
Četrto in petošolci aktivno uživajo ob slovenskem morju. Ko smo v ponedeljek odhajali, smo bili malo v skrbeh, ker je bilo napovedano hladnejše vreme, vendar smo popoldan že vsi izkusili slanost našega morja. In prav presenečeni smo bili nad njegovo toploto! Po večerji smo se odpravili na sprehod do Portoroža, pri čemer smo lahko uživali ob luni, ki nam je kazala pot nazaj, saj se je v času sprehoda že zvečerilo. Prijetno utrujeni smo se z velikim užitkom zleknili v postelje in kmalu zaspali.


V torek smo se po zajtrku najprej odpravili na sprehod do Pirana, si ogledali Tartinijev trg ter spoznali živali, ki jih hranijo v Akvariju. Nato je sledilo zelo aktivno plavanje v toplem morju, slastno samopostrežno kosilo, počitek in klicanje domov, pisanje razglednic ter pisem staršem, popoldan pa je ponovno na vrsti plavanje. Vsi smo že spoznali, da je plavati v morju zelo drugače kot v bazenu.

Danes je za nami izredno zanimiv in pester dan, poln sonca in smeha. Takoj po zajtrku smo se peljali na panoramsko vožnjo z ladjico, kjer smo si z morja lahko ogledali Portorož, Lucijo, Sečo, Piran in Strunjan, zapeljali pa smo se tudi čisto do solin in gojišča školjk. Uživanju na ladji je sledilo plavanje in prvi preizkusi znanja plavanja, kjer so si prvi učenci že priplavali bronasta in srebrna priznanja. Popoldan so učenci reševali delovne liste, ponovno izpopolnjevali znanje plavanja, iskali školjke, igrali odbojko, preskakovali gumi-tvist, predvsem pa so se družili in resnično veliko presmejali. Tudi zvečer jim ni zmanjkalo energije za sicer kratek ples pred restavracijo, nato pa še za sprehod in nastop "Odranci imajo talent". Videli smo jih kar nekaj, vendar smo prepričane, da jih skrivajo in pripravljajo še več (za jutrišnji, zadnji, večer, ko bo sledila zabavna predstavitev po sobah z zaključno zabavo). Povemo lahko, da so otroci resnično zelo zabavni, energični in pridni, pa tudi glasni. :) 

Četrtkovo jutro nas je pričakalo deževno, zato smo izkoristili dopoldan za izpolnjevanje delovnih listov, izdelovanje papirnatih ribic ter pogovor v nemščini. Popoldan smo takoj izkoristili izboljšanje vremena in (morda še zadnjič - odvisno od jutrišnjega dopoldneva) skočili v morje ter poskusili še z novimi srebrnimi ter zlatimi priznanji. Dvema dekletoma je zlato tudi uspelo pripravati! Čestitamo! Zvečer se je ponovno shladilo in prineslo nam je nevihto, ampak ta nam ni odnesla prijetnega zaključnega večera z odličnimi nastopi naših učencev. Podelili smo tudi nagradi najlepše urejenima sobama - eni dekliški in eni fantovski. 

Petkov dan nam bo prinesel zajtrk, pospravljanje sob in iskanje vsak svojih stvari, čemur bo sledil največji podvig - zapreti močno nabasan kovček. :) Potem pa še zadnje plavanje, kosilo in na žalost večine odhod domov. Predvidoma bomo prispeli okoli 18h, natančnejše podatke pa bodo sproti podajali učenci po telefonih, ki jih prejmejo ob vstopu na avtobus.
 


Fotografije dnevno dodajamo v tale FOTOALBUM.