Arhiv‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

Poletni tabor

objavljeno: 14. jul. 2016 01:23 avtor: Info Odranci   [ posodobljeno 11. avg. 2016 01:25 ]


objavljeno: 7. jul. 2016 14:36 avtor: Mojca Cimerman   [ posodobljeno 7. jul. 2016 14:41 ]
 
Učenci od 6. do 8. razreda so se tudi letos, kot že tradicionalno udeležili poletnega tabora na naši šoli.

Program tabora je bil zelo pester. 

Učenci so si s pomočjo taborniškega društva »rod Veseli veter« postavili šotore, kjer so prespali in spoznali vsaj delček nočnega življenja in bivanja v naravi.

Prvi dan jih je pot vodila do konjeniškega kluba Grad Rakičan, kjer so imeli možnost  jahanja in bližnje spoznanje s konjem. Nato jih je pot zanesla do Aerokluba Murska Sobota, kjer so se spoznali s slovenskim Red Bullovim pilotom Petrom Podlunškom. 

V večernih urah so v okolici šole in okoliških gozdovih po navodilih, ki so jih našli na posameznih kontrolnih točkah ali so jim jih povedali učitelji na kontrolni točki iskali skriti zaklad. Nazadnje so ugotovili, da nosi zaklad vsak v svojem srcu.

Drugi dan so si privoščili celodnevno kopanje v Termah 3000 – Moravske Toplice. Po prihodu v šolo, so se učenci družili z likovno sekcijo KUD LEON KOPORC na likovni koloniji v Odrancih, kjer so tudi sami poustvarjali in si pridobili dodatna znanja v slikarstvu.  Zvečer so si ob tabornem ognju pekli klobase in »pajali« kruh. 

Tretji dan so se po pospravljanju šotorov in pogovoru ter evalvaciji poletnega tabora srečni in polni vtisov poslovili z upanjem, da se naslednje leto znova srečajo.

 

Fotografije si lahko ogledate TUKAJ.

                                                                                                                                                            Koordinatorici: Mojca Cimerman in Alenka B. Jovanović


Comments