Arhiv‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

SIMBIOZA GIBA

objavljeno: 24. okt. 2017 00:10 avtor: Alenka Barbarič Jovanović   [ posodobil 24. okt. 2017 00:10 Info Odranci ]

V tednu od 16. do 20. oktobra smo na OŠ Odranci in v vrtcu Mavrica pridno gibali otroci, starši, dedki, babice, učitelji itd. Vseslovenska prostovoljska akcija Simbioza giba je poskrbela za prijetno druženje treh generacij. 
Hvala vsem, ki ste bili del te zgodbe.

 

1. dan

KOLESARJENJE

Učenci 7. in 8. razreda, ki v okviru izbirnih predmetov obiskujejo šport, so se skupaj z učiteljico Niko Poljanšek, starši in starimi starši podali na kolesarjenje na relaciji Odranci – Beltinci – Lipa – Odranci. Na prijetnem druženju so se razgibali, zabavali in sprostili.

 

POHOD
Učenci, ki obiskujejo podaljšano bivanje so se skupaj s starši, starimi starši in učiteljicami podali na pohod proti Lipi. Druženje je spremljalo obilica smeha in dobre volje. 

 

2. dan

ŠTAFETNE IGRE
Učenci tretjega razreda so skupaj z razredničarko Janjo Babič na šolskem igrišču gostili starše in stare starše. Zabavali so se ob štafetnih igrah. Na koncu so skupaj odigrali še igro med dvema ognjema. Preživeli so lepe trenutke pod toplim jesenskim soncem.

 

3. dan

KOLESARJENJE
Tokrat so se na kolesarjenje proti Beltincem in Lipi podali učenci devetega razreda, ki obiskujejo izbirni predmet izbrani šport. Kolesarjenje so jim popestrili njihovi starši in stari starši. Imeli so se lepo.

 

FOLKLORA
V popoldanskem času so se v šolski telovadnici zbrali ljubitelji folklore. Učenci so skupaj z učiteljico  Vido Fifonja Hanc, starši in starimi starši zaplesali folklorne plese ter se igrali stare igre. Druženje ob harmoniki, na katero je igral Jure, in petju jim je bilo tako všeč, da so si obljubili, da se v naslednjem letu spet srečajo.

 

4. dan

POHOD
Otroci Vrtca Mavrica so v spremstvu staršev in starih staršev zasedli športno igrišče pri šoli, ki je bilo zbirno mesto za načrtovani pohod. Ob zvočni spremljavi himne Simbioza giba so se s plesom in gibalnimi vajami dobro ogreli in pripravili za pohod. Podali so se na pot proti mlinu ob potoku Črncu, kjer so opravili krajši postanek ter se okrepčali z malico iz nahrbtnika. Tri generacije so uživale v skupnem druženju.

 

5. dan

NARAVNE OBLIKE GIBANJA
Učencem 4. in 5. razreda so se pri predmetu šport pridružili starši in stari starši. Učiteljica Nika Poljanšek je poskrbela, da so se vsi skupaj dobro razgibali.

 Nekaj teh čudovitih trenutkov je uspela ujeti tudi šolska kamera.

Comments