Arhiv‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

SIMBIOZA GIBA MED GENERACIJAMI

objavljeno: 19. okt. 2016 05:38 avtor: Info Odranci   [ posodobljeno 19. okt. 2016 05:49 ]

TEDEN SIMBIOZA GIBA NA OŠ ODRANCI JE ZA NAMI

»Hvala vsem, ki ste bili del zgodbe Simbioza giba.«

1. dan dopoldne - PLAVANJE

»Voda je življenje, voda je zabava in gibanje!«

Učenci 4. in 5. r. OŠ Odranci, strokovni delavci šole, starši in stari starši so se odpravili v Terme Vivat v Moravske Toplice. Bil je čisti gibalni užitek ob in v bazenu. 


2. dan dopoldne - BADMINTON

Dopoldne so se sedmošolcem na OŠ Odranci pridružili stari starši. Po ogrevalnih vajah  je sledilo gibanje z veliko smeha ob mreži in z loparji za igro badmintona.

Ob pospravljanju in umirjanju so si zaupali, da jim je bilo zelo všeč in da še pridejo.


3. dan dopoldne – OBHODNA VADBA

Prvošolcem se je pridružilo lepo število babic in mamic. Zanimivo in žalost, niti enega dedka ni bilo. V uvodu so se igrali igro Atomčki združite se, nato so sledile gimnastične vaje ob glasbi. Glavni del je zajemal obhodno vadbo s šestimi postajami z vadbenimi karticami:  Hoja po klopi z metom žoge v zrak, Slalom, Ovire na klopi, Brcanje na gol skozi okvir skrinje, Sede kotali žogo okrog sebe, Vrzi žogo visoko in ujemi. Za konec so se igrali s padalom ter zaplesali na pesem Ko si srečen. Bila je pestra, zanimiva, razgibana ura športne vzgoje.


4. dan dopoldne – IGRE Z ŽOGO IN  BALONI

Učencem 3. r. se je pridružilo lepo število staršev in starih staršev. Druženje so pričeli z ogrevalno igro lovljenja Dobra vila in  učenci so vodili ogrevanje z gimnastičnimi vajami. Tako so se babice in dedke dobro pripravili na tekmovalne igre. V glavnem delu so izvedli dve igri: štafetno igro s prenašanjem žogic iz obroča v obroč in sodelovalno igro, kjer so morali z odbijanjem v zraku obdržati vedno več balonov. Druženje je spremljalo obilica smeha in dobre volje. Na predlog ene od babic so se za konec umirili z igro Belo letalo.

4. dan popoldne – POHOD

Otroci Vrtca Mavrica in učenci OŠ Odranci so v spremstvu staršev in starih staršev zasedli športno igrišče pri šoli, ki je bilo zbirno mesto za načrtovani pohod. Ob zvočni spremljavi nove himne Simbioza giba so se s plesom in gibalnimi vajami dobro ogreli in pripravili za pohod. V koloni so se podali po lepo urejenih poteh domačega kraja in sprehajalni stezi ob potoku Črnec. Pri potočnem mlinu so opravili krajši postanek in dobro razpoloženi nadaljevali pohod, ki so ga zaključili pri šoli. Dedki in babice so povedali, da so uživali v družbi vnukov, obrazi otrok pa so to izžarevali. 

5. dan dopoldne – IGRE Z ŽOGO

Tretjo šolsko uro se je pri uri športa srečalo 24 otrok in ravno toliko dedkov, babic in nekaj staršev. Ogreli so se z gibalno igro rutice lovijo, kjer so se lovili v paru; otrok in odrasel. Gimnastične vaje so vodili učenci, skupaj z odraslimi. Sledilo je delo po postajah z žogami. Skupaj so vadili met žoge na koš, se preizkusili v vodenju nogometne žoge okrog stožcev in v metanju ter lovljenju žoge. Na koncu so zaigrali  še najbolj priljubljeno igro z žogo naših fantov, to je nogomet. Ampak tokrat malo drugače. Igrali so ročni nogomet in pri tem uživali. Vsi so bili na koncu ure zelo zadovoljni. Babice in dedki so bili navdušeni, da so se nam lahko pridružili. Izrazili so željo, da bi se na tak način radi družili vsak mesec po eno uro.


FOTOUTRINKI SE NAHAJAJO TUKAJ!