Arhiv‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

Športni dan - kros

objavljeno: 29. sep. 2017 12:38 avtor: NIka Poljanšek   [ posodobil 2. okt. 2017 12:51 Info Odranci ]
V petek, 29. 9. 2017, smo lep jesenski dan izkoristili za priključitev Evropskemu tednu športa. Zaradi goste megle smo dan pričeli v telovadnici z ogledom predstavitve Judo kluba Lendava. Nato smo v počastitev svetovnega dneva miru, ki je bil 21. 9., posadili drevo miru. Že od prvega sajenje dreves, ki je potekalo 21. septembra 2004, je OŠ Odranci zraven in je na svetovnem seznamu ustanov, ki so se pridružila globalnemu dogodku, ki mu pravimo ENO PROJEKT – SAJENJE DREVESA MIRU.

Pri mlinu smo se najprej ogreli s skupinskim štafetnim tekom, ki je bil posvečen evropskemu tednu športa in s katerim smo se priključili množici evropejcev, ki so se točno tisti trenutek gibali in razmišljali o pomenu gibanja za naše zdravje, tako fizično kot tudi psihično. 
Po ogrevanju je sledilo najbolj zanimivo dejanje celotnega dne - tekmovanje v krosu. Učenci so pokazali izredno zanimanje, tekmovalnost, vztrajnost, borbenost, predvsem pa smo ponosni na njihovo medsebojno podporo in pošteno medsebojno spodbujanje. Zmagovalci so prav vsi učenci, ki so se podali na pot, pa čeprav jim morda krosa ni uspelo zaključiti kot so si želeli. 

Po krosu so sledile športne igre za 1. - 4. r, medtem ko so se učenci 5. - 9. r odpravili v ŠRC Odranci in tam učenci odigrali nogomet, učenke odbojko na mivki, poleg tega pa so se preizkusili še v orientaciji na asfaltiranem igrišču. Slednja se je pokazala za zanimivo, pa tudi ne tako zelo enostavno aktivnost, ki je marskiteri ekipi zbudila možgančke na petkovo športno dopoldne.

Rezultati bodo objavljeni na oglasni deski ŠPORTA pri dežurnem učenci, fotografije pa si lahko ogledate tukaj
Comments