Arhiv‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

SVETOVNI DAN ZDRAVJA NA OŠ ODRANCI V ZNAMENJU POHODNIŠTVA IN DRUŽENJA

objavljeno: 9. apr. 2018 08:16 avtor: Vida Fifonja   [ posodobil 12. apr. 2018 11:54 Info Odranci ]
Na lep sončen sobotni dan, 7. aprila 2018, ko obeležujemo svetovni dan zdravja, smo se učenci prvega triletja skupaj s starši podali na pohod po obronkih naše vasi Odranci. Na pohodu smo uživali ob cvetočih gredicah odranskih domačij in se nadihali svežega zraka, ko smo hodili in občudovali spomladansko cvetje ob trim stezi.
Pohod se je zaključil na lokaciji Gabrove grabe. Tam so nas pričakali člani Športno ribiškega društva Odranci in odranski čebelarji. Pridružili pa so se tudi učenci 4. in 5. razreda.
Združeno smo se
pridružili novemu ENO mednarodnemu projektu ENO TREE PLANTING DAY - WORLD BEE DAY, ki je tokrat nastal v sodelovanju med Slovenijo in Finsko, v čast svetovnega dneva čebel. Slovenija je bila glavni pobudnik svetovnega dneva čebel, zato se zares veselimo, da se je globalnemu dnevu sajenja dreves OŠ Odranci pridružilo še Športno ribiško društvo Odranci in čebelarji iz Odrancev. Skupaj z ribiči in čebelarji smo posadili dve lipi, ki bosta čez nekaj let delali senčico ribičem in hranili čebelice, nas vse pa spominjali na čudovito druženje. Člani Športno ribiškega društva Odranci so učencem in staršem predstavili športni ribolov, pripomočke in delovanje njihovega društva. Orisali so razvoj Gabrovih grab in predstavili načrte za prihodnost.

Vsem pohodnikom čestitava za prehojeno pot. Zahvaljujeva se Športno ribiškemu društvu in čebelarjem iz Odrancev za sodelovanje pri izvedbi športnega dne, za prijetno sobotno druženje in pogostitev. Fotografije TUKAJ

Koordinatorici dejavnosti Viktorija Ozmec in Vida Fifonja Hanc

Učenci od 6. do 9. razreda pa so se podali peš po Goričkem. Fotografije si lahko ogledate TUKAJ

Comments