Arhiv‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

Svetovni tek miru / peace run 2018

objavljeno: 7. maj 2018 06:23 avtor: NIka Poljanšek   [ posodobil 7. maj 2018 07:49 Info Odranci ]

V četrtek, 3. 5. 2018, smo na naši šoli z velikim veseljem in ponosom sprejeli tekače in tekačice svetovnega štafetnega teka miru in harmonije. Naši najhitrejši tekači in tekačice z učiteljico športa in sovaščanom Alešem Zverom so tekače sprejeli pri spomeniku NOB in jih v teku pospremili do šolskega igrišča. Tu so se nam najprej predstavili člani mednarodne tekaške odprave, nato pa smo jim tudi mi pripravili kratek program s skupinsko plesno točko, predstavitvijo foklorne skupine in s simboličnim spustom golobov miru. 

Plamenica miru je s pomočjo tekačev obkrožila že 155 držav. Od leta 1987 so z njo pretekli že več kot 600 000 km, pri tem pa jo je prijelo že več milijonov ljudi!

Pred 31 leti se je filozof in vizionar miru Šri Činmoj odločil, da ustanovi tek harmonije, saj je želel, da bi ljudje pričeli z njegovo pomočjo razmišljati o pomenu medsebojne povezanosti, harmonije medsebojnega življenja in ljubezni. Tako že 31 let po tem plamenica potuje po celem svetu, srečuje različne ljudi, ki se med seboj v mislih povežejo, se pogovarjajo, športno družijo in se dotaknejo plamenice, kot smo se je lahko tudi mi.


Sporočilo Teka miru je preprosto:

Če lahko skupaj tečemo v miru in harmoniji, potem lahko tudi živimo skupaj v miru in prijateljstvu! Vsak od nas lahko spremeni svet s tem, da je sam živi zgled drugim, da sam naredi simbolični prvi korak! V tem duhu tečemo s plamenico, jo ponesemo nekaj kilometrov, lahko jo le podržimo in podamo naprej. Vsak korak šteje! 


Za konec smo si želeli, da se vsak izmed nas zazre vase, pomisli koliko ima rad sam sebe in koliko te ljubezni je sposoben deliti med bližnje. Kajti če želimo ljubezen deliti naprej, moramo najprej ljubiti in biti zadovoljni sami s seboj. 
Uradna spletna stran svetovnega teka miru, tudi s fotografijami obiska naše šole: peace run 2018


Fotogalerija naših fotoaparatov: peace run 2018 - šola 
Comments