Arhiv‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

Tehniški dan in tabor gasilske mladine

objavljeno: 9. okt. 2017 13:50 avtor: Mojca Cimerman   [ posodobil 11. okt. 2017 22:47 Info Odranci ]
 V soboto, 7. 10. 2017, se je na OŠ Odranci in športnem parku Odranci odvijal tehnični dan in tabor gasilske mladine. Učenci naše šole so se ob 8.45 zbrali v telovadnici, kjer so jih nagovorili ravnatelj mag. Andrej Kociper, župan občine Beltinci Milan Kerman, predsednik gasilske zveze Beltinci Andrej Voroš, predsednik domačega PGD Odranci Damjan Kikel, poveljnik PGD Odranci Bojan Raduha, poveljnik GZ Beltinci Jože Ferčak, član PGD Odranci in koordinator tehniškega dne in tabora gasilske mladine gasilec Marko Žerdin.
Po uvodnih besedah je sledila malica, nakar se je vršila evakuacijska vaja.
Na šolskem igrišču so si učenci ogledali reševanje ponesrečenca iz avtomobila v primeru prometne nesreče, poskusili gasiti in se naučili reševati pacienta v primeru nezavestnosti ali zastoja srca.
Po vseh ogledih in predstavitvah so se zbrani odpravili v športni park Odranci, kjer so si pobližje ogledali vojaško in policijsko vozilo ter spoznali, da je delo gasilca precej zahtevno še posebej ob reševanju in gašenju iz višjih stavb. 
Ob zaključku tehničnega dne sta predsednik PGD Odranci Damjan Kikel in poveljnik PGD Odranci Bojan Raduha podarila vsakemu učencu medaljo ter se tako polni vtisov zadovoljni odpravili domov.
Fotografije si lahko ogledate TUKAJ. 
Comments