Arhiv‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

zaključna ekskurzija učencev 1. triletja

objavljeno: 29. maj 2017 21:02 avtor: Janja Babič   [ posodobil 29. maj 2017 21:02 Info Odranci ]

Navdušeni in polni pričakovanj smo se učenci in učiteljice 1. triletja odpravili na zaključno ekskurzijo po domači pokrajini.

Pot nas je iz Odrancev najprej vodila do živalskega vrta SIKALUZOO v Boračevi, kjer smo si z zanimanjem ogledali različne živali, jih hranili ter se nasmejali ob norčijah opic. Še posebno zanimivi so bile prerijski psi, nosati medvedki, afriški ježevci, kenguruji, lama, kamela in še mnoge druge živali, ki so jih nekateri videli prvič.

Po opravljeni malici smo v Radencih šli na sladoled in se sprehodili po parku. Spoznavali in občudovali smo drevesa, cvetlične nasade, paviljon, si ogledali vrelec in Zdravilišče Radenci.

Od tu smo nadaljevali pot do Stare Gore, kjer je v prostorih stare šole etnološki muzej, v katerem je razstavljeno kmečko in obrtniško orodje, ki so ga pri delu uporabljali naši predniki. Posebej zanimiv pa je  bil mlin na veter.

Občudovali smo baročno cerkev Svetega Duha iz leta 1697, ki se ponaša s pozlačenimi oltarji, ter z drugimi najstarejšimi orglami v Sloveniji.

Malce utrujeni, a vseeno veseli, smo se varno vrnili v šolo, kjer so nas že čakali starši. Več utrinkov si lahko ogledate TUKAJ

Comments