Obvestila 2018/2019

JAVNI POZIV UPORABNIKOM ŠOLSKE TELOVADNICE

objavljeno: 17. sep. 2019 02:50 avtor: Mitja Utroša   [ posodobljeno 17. sep. 2019 02:59 ]

 OŠ Odranci javno poziva vse zainteresirane uporabnike šolske telovadnice, da svojo namero o koriščenju telovadnice do 25. 9. 2019, oddate pisno vlogo na naslov: Osnovna šola Odranci, Prešernova ulica 1, 9233 Odranci  ali e-naslov: os.odranci@guest.arnes.si
JAVNI POZIV UPORABNIKOM ŠOLSKE TELOVADNICE

Na podlagi 3. člena Pravilnika o uporabi šolske telovadnice OŠ Odranci javno poziva vse zainteresirane uporabnike šolske telovadnice, da svojo namero o koriščenju telovadnice do 25. 9. 2019, oddate pisno vlogo na naslov:

Osnovna šola Odranci

Prešernova ulica 1

9233 Odranci

 

ali e-naslov: os.odranci@guest.arnes.si

 

VLOGA JE DOSEGLJIVA NA SPLETNI STRANI ŠOLE ALI SEDEŽU ŠOLE.

Povezava do vloge: VLOGA UPORABNIKOV KORIŠČENJA ŠOLSKE TELOVADNICE 

Prioritetni vrstni red koriščenja telovadnice:

1.    Redna športna vzgoja šole in vrtca vsak dan v tednu do 15.30 ure.

2.    Športna rekreacija in vadba društev in klubov, kjer trenirajo učenci OŠ Odranci.

3.    Športna rekreacija in vadba društev in klubov Občine Odranci.

4.    Športna rekreacija občanov.

5.    Drugi uporabniki.

Osnovna pravila uporabe šolske telovadnice

·         Upravljalec in uporabnik skleneta pogodbo o oddaji telovadnice v uporabo.

·         Določijo se obveznosti uporabnika in upravljalca.

·         Vodi se ustrezna evidenca.

·         Šola obvesti uporabnika o zasedenosti telovadnice ob kulturnih in drugih prireditvah in s tem odpove ure vadbe.

PRVI ŠOLSKI DAN - KULTURNI PROGRAM

objavljeno: 11. sep. 2019 12:46 avtor: Mitja Utroša   [ posodobljeno 11. sep. 2019 12:47 ]

PRVI ŠOLSKI DAN - KULTURNI PROGRAM

Vsi učenci so se na prvi šolski dan zbrali v telovadnici šole, kjer je bil izveden kulturni program. V novem šolskem letu se nam je pridružilo 15 prvošolčkov, ki so ta dan bili sprejeti tudi v ŠSU OŠ Odranci. Občina Odranci je vsakemu prvošolčku podarila zavarovanje. Po skupni prireditvi so učenci od 2. do 9. razreda nadaljevali pouk po urniku, prvošolci pa so skupaj s starši odšli v učilnico, kjer so si ogledali risanko Franček gre prvič v šolo. Sledilo je še nekaj dejavnosti in presenečenj. Na koncu pa je bila najbolj slastna seveda torta. Pred odhodom domov je ob pesmi Mi se imamo radi sledil skupni objem in obljuba prvošolcev, da naslednji dan spet pridejo v šolo.


FOTOGALERIJAPRVI ŠOLSKI DAN 2. 9. 2019

objavljeno: 27. avg. 2019 22:20 avtor: Mitja Utroša


Poslovni čas in uradne ure med počitnicami

objavljeno: 1. jul. 2019 11:20 avtor: Mitja Utroša   [ posodobljeno 3. jul. 2019 06:22 ]

Tajništvo in računovodstvo, vsak delovni dan, 7.30 - 9.00, 11. 30 - 13.00
Ravnateljeve uradne ure vsak delovni dan
oz. po predhodnem dogovoru


8.30 - 12.00Predvidoma bo od 15. 7. do 15. 8. tekočega šolskega leta šola zaprta.

ZAKLJUČNA PRIREDITEV: DECA STE LÜBLENE SLOVENSKE MATERE

objavljeno: 26. jun. 2019 07:33 avtor: Nino Gumilar

V četrtek, 20. junija 2019 ob 15.30 uri, je v telovadnici OŠ Odranci potekala že tradicionalna zaključna prireditev ob koncu šolskega leta. Tokrat smo jo poleg počitnic in dogodkov iz tega šolskega leta obarvali tudi s sto letnico priključitve Prekmurja k matični domovini. Prav zaradi tega je bil naslov prireditve Kleklov citat. "Deca ste lüblene slovenske matere."
Program sta povezovala učenca 6. razreda, Šanaja in Žiga, poleg njiju pa so nastopili: v vlogi malega rihtarja sedmošolec Miha K., šolska folklorna skupina s plesom ljudskih plesov predstavljenih na reviji folklornih skupin, z recitalom "Jaz mladi Prekmurec, Prlek - danes in  tukaj Rok in Blanka iz 6. r, harmonikarja Davor in Jure, s pevskim repertoarjem OPZ in MPZ, v vlogi Števeka in Ivana sta v skeču zaigrala Jure in Anej iz 8. r, delček letošnje lutkovne predstave sta skupaj s tretješolci pričarala Jan in Gaja iz 9. r, petošolec Teo je zarapal pesem o Boštjanu Gorencu Pižami, z deklamacijami sta zablesteli Lara Legenič in Ema Kociper, Anej Legenič pa je predstavil svojo nagrajeno pesem o Prekmurju.
Kot ponavadi so bila podeljena tudi priznanja dosežkov na tekmovanjih na državnih nivojih, konec prireditve pa smo sklenili s pesmijo Jožefa Klekla star. Slovenska krajina. 

Hvala vsem, ki ste s svojim obiskom počastili prireditev ter ste s tem pokazali poklon delu otrok in učiteljev. 

Fotografije s prireditve si lahko pogledate tukaj. 

Zapisal: Nino Gumilar
Fotografije: Mojca Cimerman 

Prireditev ob dnevu državnosti

objavljeno: 23. jun. 2019 23:58 avtor: NIka Poljanšek


Zadnji šolski dan v šolskem letu 2018/2019 smo pričeli s kratko obeležitvijo dneva državnosti, s katerim praznujemo že 28. rojstni dan naše države Slovenije. Prireditev sta vodila predsednik šolske skupnosti Miha Kreslin in šestošolka Marina Zakojč, s tremi plesnimi točkami pa so se predstavile plesalke, ki obiskujejo plesni krožek in dve tretješolki. Otroški in mladinski pevski zbor pa je prireditev pričel s himno. Vsem nastopajočim se zahvaljujemo za njihov prispevek.

Vsem učencem in njihovim staršem želimo prijetne, sproščene, zabavne, sončne in igrive poletne počitnice. Izkoristite jih za medsebojno druženje, gibanje na svežem zraku, pa tudi počitek v hladni senci. 

Mini Planica

objavljeno: 21. jun. 2019 04:46 avtor: NIka Poljanšek


Predzadnji dan šole smo si popestrili z nepozabnim doživetjem, in sicer s skakanjem na pravi skakalnici. Res da je bila v mini obliki, a zato ni bilo nič manj strahu in treme. Večina učencev je prvič stala na smučkah, pa čeprav so bile majhne in mehke. skakalnico so preizkusili vsi učenci od 1.-8. razreda, ter po slikah v spodnji galeriji sodeč so zelo uživali. 

Užitek je bilo opazovati učence, kako uživajo in se zabavajo.

Popestrimo šolsko igrišče

objavljeno: 19. jun. 2019 13:27 avtor: NIka Poljanšek

Z učenci in učenke 6. razreda smo prišli na idejo, da bi lahko z njihovo pomočjo popestrili naše šolsko igrišče. Na eni od razrednih ur se je porodila ideja, prenesli smo jo ravnatelju, le-ta pa je naročil hišniku, da nam pri izvedbi projekta pomaga. 

Dve razredni uri smo tako namenili barvanju desk za nove klopi na šolskem igrišču, katere bomo nato vsako leto tudi pomagali vzdrževati. Sicer smo hišniku s tem naložili še nekaj dodatnega dela, vendar smo mu zelo hvaležni, da nam je bil pripravljen pomagati, saj se bomo od septembra dalje še raje zadrževali in gibali na igrišču, katerega bodo krasile barvaste klopi. 

Učenci so pri tovrstnem praktičnem delu zelo uživali in bili tudi uspešni, zato menim, da bi lahko imeli več tovrstnih akcij. Na ta način bi otroci znali tudi bolj ceniti delo drugega in tudi tiste stvari, katere ustvarijo sami, veliko bolj čuvajo.

Za naslednje šolsko leto imamo v glavi že nove ideje, katere pa še niso uspele priti na plan, saj bomo raje počakali na september, ko bomo vsi spočiti in polni energije prišli nazaj v šolo.

razredničarka Nika Poljanšek
Nekaj UTRINKOV z delavne akcije je ujela razredničarka.

Henry Hippo! What's the matter?

objavljeno: 19. jun. 2019 13:13 avtor: NIka Poljanšek


Gledališka predstava učencev interesne dejavnosti Pravljična angleščina

 

V torek, 18. 06. 2019, so učenci interesne dejavnosti že drugič pokazali, da so zelo motivirani, samoiniciativni in da radi nastopajo. Prvič so nastopili marca, na zunajšolski prireditvi, za Dan žena, kjer so sodelovali tudi učenci prvega razreda. Vsi skupaj so se predstavili z gledališko predstavo Monkey Puzzle.

Na današnji predstavi so sodelovali učenci drugega (Borojević Miša, Martišek Kiara in Mlinarič Maksimiljan) in tretjega razreda (Antolin Neja, Bogdan Tara, Gajšek Zoja, Jerebic Inja, Kavaš Nadja,Kežmah Amina, Kociper Lea in Marinič Iva).

Kljub temu, da naj bi se krožek z marcem zaključil, me je navdušenost tretješolk nad krožkom prepričala, da bi se uspeli pripraviti nov nastop. Učenec in učenke so se tudi tokrat zelo hitro naučili besedilo in si sami izdelali maske. Ne bi mogla biti bolj ponosna nanje kot sem.

Vsem učencem sem tudi hvaležna, da so se za krožek odločili in mi tako omogočili ustvarjati tudi zunaj pouka.


mentorica Marijana Baraba

UTRINKI S PREDSTAVE

Plavalni tečaj za 1. r

objavljeno: 19. jun. 2019 13:04 avtor: NIka Poljanšek

V ponedeljek in sredo, 10. in 12. 6., so imeli prvošolčki 10-urni plavalni tečaj v Biotermah Mala Nedelja. Spoznali so kako se na javnem kopališču obnašamo, ponovili so kaj pomenijo piktogrami ob bazenu, kaj in kako jemo med plavanjem ter kako in zakaj se moramo stuširati pred in po plavanju. Morali so tudi strogo upoštevati pravila ob bazenu, v nasprotnem primeru pa so nas nekaj časa le opazovali z ležalnika.
Vsi učenci so v dveh dneh napredovali v svojem odnosu do vode - nekateri so premagali strah pred vodo, drugi so si upali potopiti glavo, tretji so že pričeli drseti na vodi, nekaj učencev in učenk pa je zadnji dan večkrat preplavalo celotno dolžino 20-metrskega bazena brez vsakršnih pripomočkov! Res odlični.
Ponosni smo na vsakega izmed učencev in že komaj čakamo naslednje šolsko leto, ko bodo že septembra kot drugošolci nadaljevali z učenjem plavanja kot obveznim delom učnega programa.


1-10 of 56