Obvestila 2019/2020


Učenje o spoštovanju človekovega dostojanstva in enakopravnosti

objavljeno: 4. nov. 2019 22:01 avtor: mitja utrosa

V sodelovanju z Amnesty Internationa SLO in Šolo človekovih pravic smo organizirali delavnice in s tem omogočili učencem priložnost za skupno učenje o spoštovanju človekovega dostojanstva in enakopravnosti. Utrinke z delavnice je z nami delila učenka 9. razreda Hana Ferenčak. V ponedeljek, 21. 10. 2019, so za učence 8. in 9. razreda potekale delavnice na temo človekove pravice. Prišla sta dva predstavnika iz organizacije Amnesty International, ki sta znala povedati veliko na to temo. Veliko smo se pogovarjali tudi o  podnebnih spremembah in vplivu človeka na okolje. Najbolj nam je bilo všeč, ko smo delali z virtual realitiy očali.

Se gibam in uživam

objavljeno: 29. okt. 2019 02:11 avtor: NIka Poljanšek   [ posodobljeno 29. okt. 2019 02:21 ]

V četrtek, 24. 10. 2019, smo na naši šoli prvič organizirali športno zabavni dogodek za učence z gibalnimi primanjkljaji. Druženja se je udeležilo 11 učencev z naše šole ter 6 učencev s treh pomurskih šol - OŠ Stročja vas, OŠ Tišina ter OŠ Grad. 

Namen našega dogodka je predvsem učencem "podariti" njihov dan, na katerem se lahko medsebojno družijo, z različnimi nalogami, ki ne spominjajo na reden pouk, pa razvijajo fino in grobo motoriko. Poleg tega pa smo jim pripravili tudi nekaj vseživljenjskih nalog. Udeleženci na dogodku so bili nad dogajanjem navdušeni, po prejemu priznanj pa več kot zadovoljni. 

Ob podelitvi priznanj udeležencem in potrdil mentoricam/spremljevalkam, smo podelili in razglasili še nagrajenca likovnega natečaja za logotip dogodka. Zmagal je učenec 6. razreda Aleksander Smolkovič.

Upajmo, da nam bo uspelo dogodek ohraniti in ga ustvariti za tradicionalnega. Ker si vsi učenci zaslužijo druženje in gibanje, ne le najuspešnejši.

Nekaj utrinkov je zabeležil tudi naš fotoaparat - fotogalerija.

54. spominski tek Murska Sobota

objavljeno: 29. okt. 2019 01:11 avtor: NIka Poljanšek   [ posodobljeno 29. okt. 2019 01:14 ]

V četrtek, 17. 10. 2019, je v soboškem Grajskem parku potekal tradicionalen spominski tek. Našo šolo je predstavljalo 5 ekip, in sicer dve dekliški in tri fantovske. V zelo razburljivih tekmah so prav vsi dali vse od sebe, najstarejši dekliški ekipi pa je uspelo priteči celo na stopničke! 

Našo šolo so zastopali:
  • Anže Pintarič, Gabriel Gostan in Julian Zadravec - 12. mesto
  • Matic Tibaut, Teo Bogdan in Oliver Virag  - 13. mesto
  • Ivana Ferenčak, Tara Bogdan in Amina Kežmah  - 10. mesto
  • Nik Ozvatič, Miha Kresin in Nejc Sečkar - 9. mesto
  • Zara Ferenčak, Hana Ferenčak in Šanaja Kežmah - 2. mesto
Vsi tekači so na edinem ekipnem tekaškem tekmovanju, ki se ga udeležujemo, dali vse od sebe ter se v veliki gužvi poskušali prebiti v ospredje. Iskreno čestitamo!

Tekaški uspeh sester Ferenčak

objavljeno: 29. okt. 2019 00:46 avtor: NIka Poljanšek   [ posodobljeno 29. okt. 2019 00:47 ]

V soboto, 26. 10. 2019, so na 24. Ljubljanskem maratonu tri učenke zastopale tudi našo šolo. Kot smo spremljali iz medijev, je bila udeležba na vseh tekih izjemno številčna, vreme je bilo fantastično, padel je tudi rekord v ženskem teku na 42 km. Tudi v soboto, ko so bili na sporedu šolski teki, ki so brezplačne narave, je v vsaki posamični kategoriji teklo prek 200 tekačev oziroma tekačic. 
Sestre Ferenčak so se več kot odlično odrezale, saj so dosegle prav zavidljive rezultate:
  • Hana Ferenčak - 7. mesto (222 devetošolk)
  • Zala Ferenčak -  5. mesto (231 osmošolk)
  • Ivana Ferenčak - 7. mesto (natačno število tekačic ni znano, ker je tek do 5. razreda netekmovalne narave)        

VSEM TREM UČENKAM ISKRENO ČESTITAMO ZA RESNIČNO IZJEMEN USPEH ter jim tudi v prihodnje želimo še polno tekaških užitkov, s katerimi posledično pridejo pa tudi uspehi.
Skupne pogovorne ure

objavljeno: 23. okt. 2019 08:27 avtor: Mitja Utroša   [ posodobljeno 23. okt. 2019 08:40 ]

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da bodo v ponedeljek 4.11.2019 med 16.00 in 17.00 skupne pogovorne ure. Starši oziroma učenci in starši lahko obiščejo več učiteljev oz. strokovnih delavcev, saj smo takrat prisotni vsi pedagoški delavci.
 

Obvestilo staršem

objavljeno: 20. okt. 2019 23:46 avtor: Mitja Utroša

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je svet staršev za vas odprl e-mail predal. V primeru pohval, predlogov, pobud, mnenj ali pritožb, ki se dotikajo vzgojno-izobraževalnega dela, vas prosimo, da nam vaše sporočilo pošljete na e-naslov: svet.starsev.os.odranci@gmail.com

Vsako sporočilo bomo vzeli resno in ga na naslednji seji sveta staršev obravnavali in v primeru težav poiskali primerno rešitev. Prosimo, da se pod vsako sporočilo podpišete, saj anonimnih sporočil ne bomo obravnavali. Na vašo željo bomo poskrbeli da se vaše ime ne bo izpostavljalo.

 Lepo vas pozdravljam

    Štefka Kavaš, predsednica sveta staršev


NACIONALNI MESEC SKUPNEGA BRANJA 2019

objavljeno: 19. okt. 2019 10:17 avtor: Nino Gumilar   [ posodobljeno 19. okt. 2019 10:19 ]

Ob zaključku letošnjega Tedna otroka® se je tudi na naši šoli iztekel drugi Nacionalni mesec skupnega branja. V času od 8. septembra do 13. oktobra 2019 smo na OŠ Odranci tako pripravili vrsto odprtih in zaprtih dogodkov, v katerih smo tako ali drugače pozornost namenjali branju. Naj naštejem le nekaj izmed teh: Začetek bralne značke, Zbujanje s knjigo (pet minutna jutranja aktivnost), Napolnimo knjigobežnice, Festival lepopisja, Uredimo bralni kotiček v slovenski učilnici, Prvič v knjižnico, Branje na deževen dan, Branje na odeji, Začetek branja v nadaljevanju, Pravljično popoldne, Beremo skupaj, Predstavitev branja slepih in slabovidnih ... Hvala vsem učiteljem, koordinatorjem, ki ste kakor koli učence spodbujali k branju in v ta namen pripravili različne delavnice. Hvala pa tudi vam učenci, da ste bralno aktivni. Skupaj smo dosegli cilj, skupaj smo bralno močnejši. Naj nas ta slogan navdaja še naprej v nadaljevanju šolskega leta. Nekaj utrinkov vseh dejavnosti si lahko ogledate tukaj

Besedilo: Nino Gumilar                                                                        


DAN ZDRAVE ŠOLE

objavljeno: 18. okt. 2019 02:00 avtor: Barbara Lešnjek   [ posodobljeno 18. okt. 2019 02:02 ]

V sredo, 16. oktobra, smo na šoli imeli prav poseben naravoslovni dan. Ker je 16. oktober Svetovni dan hrane, smo se odločili, da na ta dan izvedemo Dan zdrave šole.

Učenci šole in zaposleni smo se zbrali v telovadnici, kjer je učenka 7. razreda za uvod prebrala prispevek  o Svetovnem dnevu hrane. Učenci so se nato po razredih odpravili na delo. Sodelovali so v različnih delavnicah, ki so se navezovale na gibanje in zdravo prehranjevanje. Starejši učenci so se preizkusili v testu hitre hoje, poslušali so predavanje o sladkih in energijskih pijačah ter si pripravili malico polno vitaminov in mineralov. Učenci nižjih razredov so imeli predavanje o zdravem načinu prehranjevanja, pripravljali so si zdravo okrepčilno malico in se sprostili ob športnih igrah. Nekaj utrinkov iz naravoslovnega dne si lahko ogledate v fotogaleriji .

Odbojka - dan upokojencev

objavljeno: 15. okt. 2019 00:24 avtor: NIka Poljanšek

V ponedeljek, 1. 10. 2019, smo imeli v telovadnici posebno športno druženje. Na dan upokojencev so nas domače upokojenke prosile, da z njimi odigramo odbojko. Učenci in učenke 8. in 9. razreda, ki obiskujejo izbirna predmeta Šport za zdravje in Izbrani šport, so odigrali dve uri zanimive igre, kjer so pa morali priznati premoč starejšim damam.

Druženje je bilo zelo zanimivo, tekma pa napeta.

Unesco tek - Ptuj 2019

objavljeno: 11. okt. 2019 00:43 avtor: NIka Poljanšek

V sredo, 9. 10. 2019, smo se s trinajstimi učenci in učenkami udeležili tradicionalnega 6. unesco teka na Ptuju. Tek je netekmovalnega značaja, saj je cilj prireditve medsebojno druženje, gibanje za zdravje ter spoznavanje novih dejavnosti, ki so učencem omogočene tekom celotnega dopoldneva na delavnicah. Celotno prireditev pripravijo, vodijo in pri vseh delavnicah sodelujejo dijaki GImnazije Ptuj. Naši učenci so se pri teku potrudili, sodelovali po svojih sposobnostih, predvsem pa so pokazali zelo veliko navdušenje nad celotnim dogodkom. Spremljevalke pa smo bile predvsem vesele nad medsebojnem druženju in sodelovanju naših učencev kljub večji starostni razliki.


1-10 of 71