Obvestila 2018/2019

Maraton treh src 2019

objavljeno: 18. maj 2019 01:38 avtor: NIka Poljanšek   [ posodobljeno 18. maj 2019 02:00 ]


Letošnje šolsko leto smo se odločili štirim našim učencem, ki imajo zelo veliko željo in motivacijo ter so se bili pripravljeni tudi izven pouka pripravljati na 5 km tek, plačati štartnino za maraton treh src v Radencih. Našo šolo so zelo uspešno zastopali:

Miha Kreslin,

Nejc Sečkar,

Zala Ferenčak in

Hana Ferenčak.

Dekleti sta v cilj prispeli na 21. in 22. mestu, fanta pa na 46. in 47. mestu. Pri tem je zelo pomembno poudariti, da so to absolutne kategorije, kjer je na 5 km teklo 481 žensk in 307 moških vseh starosti. Njihovi doseženi časi pa so zelo odlični, glede na to, da nihče od njih (še) ne trenira atletike in teka na dolge proge. 


Iskrene čestitke vsem štirim!!!!   Se že veselimo ponedeljkovega področnega tekmovanja v Murski Soboti ...  :)

REZULTATI - 5 km moški
                    - 5 km ženskeMedobčinsko tekmovanje v atletiki

objavljeno: 16. maj 2019 09:37 avtor: NIka Poljanšek   [ posodobljeno 16. maj 2019 09:44 ]


V četrtek, 16. 5. 2019, so se naši najboljši atleti udeležili medobčinskega tekmovanja v Lendavi. Našo šolo je zastopalo 19 učenk in učencev od 5. do 9. razreda. Domov smo prinesli kar 8 medalj, od tega kar 4 zlate

Uvrstitve naših učencev:

1. mesto: Hana Ferenčak (1000 m) in Zala Ferenčak (600 m - nov šolski ženski rekord - 1 min 57 sek!) ter Samo Sečkar (met vortexa) in Nejc Sečkar (300 m)

2. mesto: Miha Kreslin (600 m) in Lan Marinič (skok v višino)

3. mesto: Marina Zakojč (skok v višino) in Šanaja Kežmah (met vortexa)

4. mesto: Sergej Ščančar (600 m) in Annabella Rogan (skok v daljino z zaletom)

5. mesto: Rok Mujdrica (skok v daljino z zaletom) in Mai Smej (1000 m)

6. mesto: Grega Babič ( skok v daljino z zaletom) in Matic Tibaut (met vortexa)

7. mesto: Nik Ozvatič (skok v daljino z zaletom) in Miha Marič (1000 m), moška štafeta (Nejc Sečkar, Mai Smej, Beno Kavaš, Tjaž Duh)

8. mesto: Teo Bogdan (60 m) in Tjaž Duh (60 m)

9. mesto: Beno Kavaš (60 m)


Na področno tekmovanje v Murski Soboti, ki bo v ponedeljek, 20. 5. 2019, se uvrstijo najboljši štirje učenci iz vsake kategorije. 

Prav vsem učencem iskreno čestitamo za odlične rezultate, predvsem tistim, ki so izboljšali svoje osebne rekorde (Hana, Zala, Samo, Nejc, Miha, Sergej, Grega, Miha). Desetim najboljšim, ki pa so se uvrstili na področno tekmovanje, želimo veliko borbenosti in vztrajnosti tudi v Murski Soboti.

Večer pravljic

objavljeno: 15. maj 2019 11:11 avtor: Alenka Barbarič Jovanović   [ posodobljeno 15. maj 2019 11:17 ]

Petek pred prvomajskimi počitnicami je za otroke oddelkov OPB bil pravljično obarvan. Večer so preživeli v šoli. Najmlajši so se potopili v čarobni svet Grimmovih pravljic, malo starejši pa so se družili z Anico, literarno junakinjo iz priljubljene zbirke Anica avtorice Dese Muck. 
Večer se je začel z obiskom skrivne gostje. Otroke je obiskala upokojena učiteljica Ivanka Tompa in jih popeljala v čudoviti svet starih ljudskih pravljic. Za konec je nežne otroške duše obogatila še z branjem otroških pesmic iz svoje pesniške zbirke Sanje. Po večerji so otroci 1. in 2. razreda spoznavali pravljice bratov Grimm, bogatili svoj besedni zaklad ter poustvarjali na temo pravljic. Otroci 3., 4. in 5. razreda pa so se podali na lov za literarno junakinjo Anico ter ob tem doživeli marsikatero pustolovščino. Nekaj utrinkov je zabeležila tudi šolska kamera.

"Kulturno-umetniški dan": ustvarjanje razrednih glasil od 6. - 9. razreda

objavljeno: 14. maj 2019 13:46 avtor: NIka Poljanšek


Delovna sobota, 11. maja 2019, je na OŠ Odranci minila v kulturno-umetniškem razpoloženju. Ideje so dobile izrazno podobo in nastali so neprecenljivi izdelki učencev ob mentorstvu učiteljev: unikatna razredna glasila z bogato obarvano tematiko in oblikovno vrednostjo.Čeprav je izstopalo glasilo 6. razredov (tako je ocenila strokovna žirija), absolutnega zmagovalca sploh ne more biti. Vsi časopisi, ki so našli svoje mesto na razstavnem prostoru v knjižnici, učenci pa jih bodo prekopirane dobili za v spomin tudi domov, so občudovanja vredni. Hvala vsem, ki ste karkoli pripomogli, da je delo potekalo v takšnem zanosu. Rezultati so tu!
                                                     

Nino Gumilar, učitelj slovenščine SVETOVNI DAN KNJIGE OBELEŽILI Z IZDAJO NOVE PESMARICE »MARATON POEZIJE 2019«

objavljeno: 25. apr. 2019 03:39 avtor: Alenka Barbarič Jovanović

V knjižnici OŠ Odranci smo v torek, 23. aprila 2019, obeležili svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Učenci 8. razreda so pripravili kratek kulturni program, v katerem sta bila poleg obeležitve svetovnega dneva knjige izpostavljena še praznik jurjevega, predvsem pa izdaja čisto sveže pesmarice z letošnjega že tretjega državnega tekmovanja Maraton poezije 2019. Učenca 6. razreda, Blanka in Rok, sta nagrajeni pesmi učenk Ane Kavaš in Hane Ferenčak interpretativno predstavila, vsi sodelujoči učenci na šolskem tekmovanju pa so ob svetovnem dnevu knjige v dar dobili tudi pesmarice. V njih najdemo namreč kar 50 pesmic iz cele Slovenije.

 Zapisal: Nino Gumilar, učitelj slovenščine

Dogajanje je zabeležila tudi šolska kamera.


VESTNIK POROČA - Na Osnovni šoli Odranci ob svetovnem dnevu knjige predstavili pesmarico Maratona poezije 2019

objavljeno: 23. apr. 2019 11:28 avtor: Andrej Kociper   [ posodobljeno 23. apr. 2019 11:29 ]


Novinarka VESTNIKA Vida Toš je ob svetovnem dnevu knjige obiskala našo šolo.

Več o poročanju VESTNIKA najdete TUKAJ.

Revija gledaliških in lutkovnih skupin

objavljeno: 15. apr. 2019 04:35 avtor: Alenka Barbarič Jovanović

Zadnji teden v mesecu marcu je bil kulturno obarvan. V soorganizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, območna izpostava Lendava, OŠ Odranci in Občine Odranci je potekalo območno srečanje otroških gledaliških in lutkovnih skupin. Predstavile so se  4 otroške gledališke skupine in sicer gledališka skupina Kocka iz DOŠ 1 Lendava pod vodstvom Ive Nemec in Mojce Jereb s predstavo KAKŠNA DRAMA, gledališka skupina Mladi Varašanci OŠ Turnišče pod vodstvom Milene Salaj z avtorskim delom TRIJ NEVOLE, gledališka skupina Levi iz dvojezičnega območja DOŠ 1 Lendava in Zavoda za kulturo madžarske narodnosti s predstavo PO MOTIVIH PETŐFI SANDORJA, avtorja Petőfi Sándor – Janos Vitéz, gledališka skupina Teater smo iz DOŠ 1 Lendava, pod mentorstvom Doroteje Kukovec z avtorskim delom TIK – TAK.
Po zanimivih gledaliških predstavah je sledilo srečanje lutkovnih skupin "HURA ZA LUTKE". Predstavile so se tri lutkovne skupine in sicer lutkovna skupina Mavrica, vrtca Lendava pod mentorstvom Irme Vöröš in Petre Gal z lutkovno predstavo MAVRICA, ter dve domači lutkovni skupini in sicer lutkovna skupina Lutkarije vrtca Mavrica OŠ Odranci pod mentorstvom Monike Kreslin in Nataše Ritlop z lutkovno predstavo VOLK IN SEDEM KOZLIČKOV ter lutkovna skupina Neukrotljivi OŠ Odranci pod mentorstvom Andreje Raduha in Alenke Barbarič Jovanović z lutkovno predstavo OBJEM ZA GODRNJAČA . 
Mladi talenti so marsikateremu obiskovalcu popestrili četrtkovo dopoldne. Utrinke z revije si lahko ogledate v fotogaleriji.

medobčinsko tekmovanje v nogometu za mlajše učence

objavljeno: 4. apr. 2019 20:53 avtor: NIka Poljanšek   [ posodobljeno 4. apr. 2019 20:54 ]


V četrtek, 4. 4. 2019, je na naši šoli potekalo finalno tekmovanje v medobčinskem tekmovanju v nogometu za mlajše učence. 9 učencev šestega in sedmega razreda je najprej premagalo učence z osnovne šole Miška Kranjca iz Velike Polane s 5:2. Nato so odigrali še tekmo za prvo mesto z nogometaši z osnovne šole Franceta Prešerna Črenšovci. Naši učenci so prvi polčas povedli z 2:0, nato pa so v drugem polčasu prejeli dva gola, zaradi česar so morali odigrati še 5-minutni podaljšek. Celotna tekma je bila zelo izenačena in napeta, vendar pa naši nogometaši niso popustili in so v zadnji minuti podaljška povedli s 3:2 in se tako uvrstili na področno tekmnovanje, katerega datum in kraj še nista znana.

Predstavniki naše zmagovite skupine so bili:
kapetan Žiga Dominko, vratar Nik Ozvatič, Nejc in Samo Sečkar, Miha Kreslin, Sergej Ščančar, Lan Marinič, ROk Mujdrica in Filip Zver. 


Vsem učencem iskreno čestitamo in jim tudi na področnem tekmovanju želimo borbeno in zavzeto igro. Ob tem bi se radi tudi zahvalili vsem navijačem, ki ste spodbujali naše nogometaše.


Prireditev ob materinskem dnevu

objavljeno: 1. apr. 2019 06:22 avtor: Valerija Šijanec


V nedeljo, 24. 3. 2019 ob 14. uri, je v telovadnici OŠ Odranci skupaj s Karitasom Župnije Odranci, potekala prireditev ob materinskem dnevu. 
Utrinke s prireditve si lahko ogledati v galeriji.

Državno tekmovanje iz nemščine

objavljeno: 31. mar. 2019 09:23 avtor: Valerija Šijanec   [ posodobljeno 31. mar. 2019 09:24 ]

V torek, 12. marca 2019 je bilo na OŠ I v Murski Soboti državno tekmovanje iz znanja nemškega jezika. Udeležila sta se ga učenca iz 9. razreda Jan Smolko in Beno Kavaš. Jan Smolko je pokazal odlično znanje in prejel zlato priznanje. Iskrene čestitke obema udeležencema. 

1-10 of 33