Obvestila 2020/2021


Mednarodni UNESCO projekt POZDRAV PTIC MIRU

objavljeno: 22. okt. 2020 02:46 avtor: Vanja Lebar   [ posodobil 29. okt. 2020 11:57 Info Odranci ]Naša šola se je aktivno priključila k UNESCO projektu, katerega nosilka je OŠ LAVA, Celje. Širimo, spodbujamo pozitivne misli in optimistično ravnanje. Odločili smo se, da bomo skupnost harmonije in zdravega razuma. Z učenci od 1 do 5 razreda naše šole smo poslušali "Give peace a chance", pesem John Lennona, ki bi v tem letu dopolnil 80 let. In naše učence je John Lennon spominjal na Harry Potterja. Zato smo se ob tem tudi nasmejali in razvedrili. Pogovarjali smo se o miru in pomenu te besede, ki je zelo širok. Z vami delimo utrinke in naj si le zaželimo, da bi na svetu prevladal MIR. V okviru projekta imamo zvezek, v katerega lahko vsak, ki želi tako sodelovati v projektu zapiše svoje misli, prebliske in utrinke o miru. Zvezek dobite tako, da mi pišete in se zmenimo. 
Vabljeni k sodelovanju. 

Ostanite zdravi in v miru.

Vanja

Odgovorna oseba: Vanja Lebar, šolska svetovalna služba

Šola v naravi - 6.r na Debelem Rtiču

objavljeno: 28. sep. 2020 06:53 avtor: NIka Poljanšek   [ posodobil 1. okt. 2020 10:19 Barbara Ščavničar ]

Danes je četrtek in že je četrti dan šole v naravi. V sredo so nam zmanjkale sladkarije. Še dobro, da nas je obiskala ravnateljica in nam prinesla nekaj zaloge :). V tem tednu smo se imeli zelo lepo, doživeli smo dosti lepih in nepozabnih trenutkov. Seveda smo se tudi nekaj učili, predvsem pravilne tehnike plavanja, jutri in danes zvečer nas čaka še preverjanje plavanja. Poleg plavanja smo se učili tudi nekaj o morskih organizmih. Težko nam je bilo ločiti polža od školjke :). Še zdaj nismo prepričani ali nam je to uspelo. Spoznavali smo tudi rastline v parku, imeli lov na zaklad in pohod v Resslov gaj. V sredo smo imeli izlet z ladjico v Izolo. Tam nas je pričakala mama od učiteljice Nike in povedala nekaj zanimivosti o Izoli, najboljši pa je bil seveda sladoled. Jutri je na žalost naš zadnji dan, s težkim srcem se bomo odpravili domov, hkrati pa se veselimo, da vidimo svoje najdražje. 

Prijeten primorski pozdrav!

OBISKAL NAS JE SLOVENSKI PISATELJ PRIMOŽ SUHODOLČAN

objavljeno: 25. sep. 2020 07:55 avtor: Nino Gumilar   [ posodobljeno 25. sep. 2020 07:56 ]


"To kar je v mojih knjigah je čista resnica, samo resnica in nič drugega kot le resnica." (P. Suhodolčan)

Pa smo ga dočakali! Dan, ko je med nas končno prišel slovenski otroški in mladinski pisatelj Primož Suhodolčan. Njegov obisk je bil načrtovan že v preteklem šolskem letu, a nam so ga razmere, v katerih smo se znašli, to preprečile. Tudi tokrat smo bili primorani veliko stvari prilagoditi, tako da smo zadovoljili vsem priporočilom NIJZ. S tem smo obeležili zaključek lanske bralne značke in smo hkrati vstopili v novo bralno sezono. Učenci so uživali v predstavitvah, prav tako pa so pisatelju pripravili svoje predstavitve, s katerimi so več kot prepričali avtorja knjig.

Hvala vsem učencem, učiteljem, hišniku in ge. ravnateljici za sodelovanje pri izvedbi delnega kulturnega dne. 

Veliko bralnih užitkov v novi sezoni bralne značke 2020/21. Pa iskrene čestitke še enkrat vsem za usvojeno lansko bralno značko. 

Nekaj prvih utrinkov najdete tukaj. Več sledi.

učitelj Nino 

Urniki za šolsko leto 2020/21

objavljeno: 31. avg. 2020 02:59 avtor: Info Odranci

Spoštovani starši, učenci in učenke,

urniki za novo šolsko leto se nahajajo v meniju Pouk -> URNIKI ZA ŠOLSKO LETO 2020/21.

Obilo uspehov v novem šolskem letu!

OBVESTILO STARŠEM PRED ZAČETKOM NOVEGA ŠOLSKEGA LETA 2020/21

objavljeno: 26. avg. 2020 23:30 avtor: Nino Gumilar   [ posodobljeno 27. avg. 2020 01:39 ]

Spoštovani starši,

v skladu s priporočili NIJZ in Ministrstva za izobraževanje in šport vas obveščamo, naj v šolo v novem šolskem letu prihajajo samo zdravi otroci. 

Prosimo, da pri tem upoštevate naslednje:


1.       V zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.

2.       Otroku ni bila odrejena karantena.

3.       V zadnjih 14 dneh nam zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila samoizolacije.

4.       Če se bodo pri mojem otroku pojavili navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba
s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, bo otrok ostal doma.

 

Če vaš otrok zboli z znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi. 

Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika. 

V primeru potrjene okužbe v družini ali drugega tesnega stika z okuženo osebo boste nadaljnja navodila prejeli od epidemiološke službe.

 

Priporočamo vam, da otrok omeji stike s starejšimi (npr. s starimi starši) in osebami
s pridruženimi kroničnimi boleznimi ali imunskimi pomanjkljivostmi, saj so le-ti bolj ogroženi
za težek potek bolezni.

Osnovne informacije o COVID-1

Okužba z virusom SARS-CoV-2 lahko povzroči koronavirusno bolezen 2019 oz. COVID-19. Inkubacijska doba (čas med okužbo in pojavom bolezni) je lahko do 14 dni, povprečno približno 6 dni. Bolezen se najpogosteje kaže z znaki/simptomi okužbe dihal, to je s slabim počutjem, utrujenostjo, nahodom, vročino, kašljem in pri težjih oblikah z občutkom pomanjkanja zraka. Pri približno 80% okuženih bolezen poteka v lažji obliki. Pri otrocih je potek bolezni praviloma lažji, tveganje za težek potek in zaplete pa se poveča pri starejših (zlasti starejših od 60 let) in osebah s pridruženimi boleznimi, kot so srčno-žilne bolezni, bolezni pljuč, jeter, ledvic, sladkorna bolezen, imunske pomanjkljivosti ipd. Za težji potek bolezni je značilna pljučnica. Za potrditev ali izključitev okužbe s SARS-CoV-2 je potrebno mikrobiološko testiranje. Okužba s SARS-CoV-2 se med ljudmi prenaša kapljično, z izločki dihal. Za prenos potreben tesnejši stik z bolnikom (razdalja do bolnika manj kot 1,5 m). Okužba je možna tudi ob stiku s površinami, onesnaženimi z izločki dihal. Za preprečevanje okužbe je tako najpomembnejša dosledna higiena rok in kašlja. Podrobna navodila za preprečevanje okužbe in več informacij na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

V primeru, da ima otrok zdravstvene omejitve za prisotnost pri pouku v šoli v času pojavljanja okužbe s SARS-CoV-2, se posvetujte z otrokovim izbranim osebnim zdravnikom.


kolektiv OŠ Odranci 

Kulturni dan: ustvarimo šolsko glasilo

objavljeno: 15. jun. 2020 12:00 avtor: Info Odranci   [ posodobljeno 15. jun. 2020 12:07 ]

Učenci so po oddelkih ustvarjali šolsko glasilo na tematiko letošnjega koronavirusa. Delo je potekalo individualno, po parih ali skupinsko. Vsak učenec si je izbral poljubno rubriko,  na katero je ročno ustvaril svoj članek oziroma ilustracijo.

Ustvarili so glasilo: Corona glasilo učencev 6-9.r, ki je na voljo za ogled na portalu ISSUU, ali v PDF datoteki. Glasilo se lahko tudi prenese.ANKETA ZA STARŠE O DELU NA DALJAVO

objavljeno: 15. jun. 2020 03:20 avtor: Nino Gumilar   [ posodobljeno 15. jun. 2020 03:23 ]

Spoštovani starši!

Pred koncem pouka bi Vas radi povprašali za nekaj mnenj o delu na daljavo na naši šoli,
da bi se lahko ob morebitnem vnovičnem pojavu takšnega načina dela učitelji bolje pripravili.

Anketo oziroma vprašalnik boste našli v razdelku ANKETE na spletni strani naše šole.
Prosimo, da jo izpolnite do 24. junija 2020.

Za vsak Vaš odziv se vam že vnaprej toplo zahvaljujemo.

Ravnateljica: Ksenija Pahor 


Učna gradiva za šolsko leto 2020/21

objavljeno: 14. jun. 2020 23:15 avtor: Info Odranci   [ posodobljeno 14. jun. 2020 23:21 ]

Spoštovani starši!

 

 

Šolsko leto se bliža koncu. Poletje je čas za oddih, hkrati pa

tudi čas za nabavo šolskih potrebščin za naslednje šol. l.

Zaradi okoliščin preteklih mesecev so se založbe odločile,

da se v tem šolskem letu izognejo papirnatim naročilnicam.

Kopija nova je namesto tega pripravila preprosto spletno naročilo,

 
ki ga najdete na spodnji povezavi. S klikom na povezavo pridete na stran Kopije nove, kjer je za vas že izbrana šola. Vi izberete še razred in ponudi se vam seznam potrebščin, ter možnost naročila. Če se odločite za nabavo pri Kopiji novi, greste na naročilo in potrebščine naročite preko spleta. Če pa boste potrebščine nabavljali v knjigarni (npr. DZS, Mladinska knjiga), pa si lahko natisnete seznam potrebščin in se z njim odpravite v nabavo.

Povezava:  https://www.kopija-nova.si/os?pmr=xr&pmid=lnye1e63w9op


Zagovor mladih raziskovalk OŠ Odranci v okviru ZOTKS

objavljeno: 23. maj 2020 07:28 avtor: Info Odranci   [ posodobljeno 23. maj 2020 07:30 ]

"Korona čas" je vplival na marsikatero šolsko dejavnost. Tako so učenke Hana Ferenčak in Lara Pintarič iz 9. r ter Zala Ferenčak iz 8. r svojo raziskovalno nalogo z naslovom "Odranski mojstri" zagovarjale kar preko videokonference, in sicer v petek, 22. 5. 2020. V nalogi so predstavile odranska kovača, "kašarja", žganjekuharja, mlinarja, žagarja, mlatilničarja in tkalca.

Kljub začetni tremi, se je le-ta kmalu po pričetku zagovora popolnoma porazgubila in dekleta so svoj zagovor opravila izredno suvereno, odločno in samozavestno. Ves njihov trud je opazila tudi komisija in pohvalila tako nalogo kot tudi predstavitev ter jih razveselila z novico, da so na regijskem tekmovanju osvojile zlato priznanje in se uvrstile na državno tekmovanje, ki bo predvidoma v mesecu juliju.

Dekleta se ob tej priliki zahvaljujejo vsem občanom in občankam, ki so z nami delili svoje zgodbe iz preteklosti. Dejavnosti so opravljali ali njihovi bližnji sorodniki ali pa jih sami opravljajo še danes. Hvala za ves čas in izkazano gostoljubje naslednjim sogovornikom: g. Alojzu Čehu, g. Francu Casarju, g. Jožetu in go. Elizabeti Kavaš, go. Ani Borovič, go. Mariji Žugelj, go. Kristini Zver, g. Vladu Balažicu, g. Karlu Horvatu, g. Jožetu Horvatu, go. Gizeli Kociper.  

Vsem še enkrat iskrena hvala!

Mladim raziskovalkam pa želim obilo uspeha na državnem tekmovanju.

Album s slikami: https://photos.app.goo.gl/KirRYVsF47r5mqE27

Zapisala: mentorica Klementina Sečkar

Neobvezni in obvezni izbirni predmeti za šolsko leto 2020/21

objavljeno: 4. maj 2020 23:53 avtor: Info Odranci

Spoštovani starši in učenci!

Do 11.5.2020 je potrebno izbrati obvezne in neobvezne izbirne predmete za naslednje šolsko leto.Izbor predmetov opravite na spletnih straneh Lo.polisa. Za prijavo uporabite uporabniško ime in geslo, ki ga uporabljate za eRedovalnico ali eSporočila. Starši, ki še te storitve ne uporabljate boste dobili sporočila z uporabniškim imenom in geslom na elektronski naslov in na mobilno številko.


V primeru pozabljenega gesla za dostop izpolnite Obrazec za zamenjavo gesla.

Če se vam pojavijo tehnične težave me lahko kontaktirate na mitja.utrosa@os-odranci.si .

Lep pozdrav. Mitja Utroša


1-10 of 109