Obvestila 2018/2019

Poslovni čas in uradne ure med počitnicami

objavljeno: 1. jul. 2019 11:20 avtor: Andrej Kociper   [ posodobljeno 3. jul. 2019 06:22 ]

Tajništvo in računovodstvo, vsak delovni dan, 7.30 - 9.00, 11. 30 - 13.00
Ravnateljeve uradne ure vsak delovni dan
oz. po predhodnem dogovoru


8.30 - 12.00Predvidoma bo od 15. 7. do 15. 8. tekočega šolskega leta šola zaprta.

ZAKLJUČNA PRIREDITEV: DECA STE LÜBLENE SLOVENSKE MATERE

objavljeno: 26. jun. 2019 07:33 avtor: Nino Gumilar

V četrtek, 20. junija 2019 ob 15.30 uri, je v telovadnici OŠ Odranci potekala že tradicionalna zaključna prireditev ob koncu šolskega leta. Tokrat smo jo poleg počitnic in dogodkov iz tega šolskega leta obarvali tudi s sto letnico priključitve Prekmurja k matični domovini. Prav zaradi tega je bil naslov prireditve Kleklov citat. "Deca ste lüblene slovenske matere."
Program sta povezovala učenca 6. razreda, Šanaja in Žiga, poleg njiju pa so nastopili: v vlogi malega rihtarja sedmošolec Miha K., šolska folklorna skupina s plesom ljudskih plesov predstavljenih na reviji folklornih skupin, z recitalom "Jaz mladi Prekmurec, Prlek - danes in  tukaj Rok in Blanka iz 6. r, harmonikarja Davor in Jure, s pevskim repertoarjem OPZ in MPZ, v vlogi Števeka in Ivana sta v skeču zaigrala Jure in Anej iz 8. r, delček letošnje lutkovne predstave sta skupaj s tretješolci pričarala Jan in Gaja iz 9. r, petošolec Teo je zarapal pesem o Boštjanu Gorencu Pižami, z deklamacijami sta zablesteli Lara Legenič in Ema Kociper, Anej Legenič pa je predstavil svojo nagrajeno pesem o Prekmurju.
Kot ponavadi so bila podeljena tudi priznanja dosežkov na tekmovanjih na državnih nivojih, konec prireditve pa smo sklenili s pesmijo Jožefa Klekla star. Slovenska krajina. 

Hvala vsem, ki ste s svojim obiskom počastili prireditev ter ste s tem pokazali poklon delu otrok in učiteljev. 

Fotografije s prireditve si lahko pogledate tukaj. 

Zapisal: Nino Gumilar
Fotografije: Mojca Cimerman 

Prireditev ob dnevu državnosti

objavljeno: 23. jun. 2019 23:58 avtor: NIka Poljanšek


Zadnji šolski dan v šolskem letu 2018/2019 smo pričeli s kratko obeležitvijo dneva državnosti, s katerim praznujemo že 28. rojstni dan naše države Slovenije. Prireditev sta vodila predsednik šolske skupnosti Miha Kreslin in šestošolka Marina Zakojč, s tremi plesnimi točkami pa so se predstavile plesalke, ki obiskujejo plesni krožek in dve tretješolki. Otroški in mladinski pevski zbor pa je prireditev pričel s himno. Vsem nastopajočim se zahvaljujemo za njihov prispevek.

Vsem učencem in njihovim staršem želimo prijetne, sproščene, zabavne, sončne in igrive poletne počitnice. Izkoristite jih za medsebojno druženje, gibanje na svežem zraku, pa tudi počitek v hladni senci. 

Mini Planica

objavljeno: 21. jun. 2019 04:46 avtor: NIka Poljanšek


Predzadnji dan šole smo si popestrili z nepozabnim doživetjem, in sicer s skakanjem na pravi skakalnici. Res da je bila v mini obliki, a zato ni bilo nič manj strahu in treme. Večina učencev je prvič stala na smučkah, pa čeprav so bile majhne in mehke. skakalnico so preizkusili vsi učenci od 1.-8. razreda, ter po slikah v spodnji galeriji sodeč so zelo uživali. 

Užitek je bilo opazovati učence, kako uživajo in se zabavajo.

Popestrimo šolsko igrišče

objavljeno: 19. jun. 2019 13:27 avtor: NIka Poljanšek

Z učenci in učenke 6. razreda smo prišli na idejo, da bi lahko z njihovo pomočjo popestrili naše šolsko igrišče. Na eni od razrednih ur se je porodila ideja, prenesli smo jo ravnatelju, le-ta pa je naročil hišniku, da nam pri izvedbi projekta pomaga. 

Dve razredni uri smo tako namenili barvanju desk za nove klopi na šolskem igrišču, katere bomo nato vsako leto tudi pomagali vzdrževati. Sicer smo hišniku s tem naložili še nekaj dodatnega dela, vendar smo mu zelo hvaležni, da nam je bil pripravljen pomagati, saj se bomo od septembra dalje še raje zadrževali in gibali na igrišču, katerega bodo krasile barvaste klopi. 

Učenci so pri tovrstnem praktičnem delu zelo uživali in bili tudi uspešni, zato menim, da bi lahko imeli več tovrstnih akcij. Na ta način bi otroci znali tudi bolj ceniti delo drugega in tudi tiste stvari, katere ustvarijo sami, veliko bolj čuvajo.

Za naslednje šolsko leto imamo v glavi že nove ideje, katere pa še niso uspele priti na plan, saj bomo raje počakali na september, ko bomo vsi spočiti in polni energije prišli nazaj v šolo.

razredničarka Nika Poljanšek
Nekaj UTRINKOV z delavne akcije je ujela razredničarka.

Henry Hippo! What's the matter?

objavljeno: 19. jun. 2019 13:13 avtor: NIka Poljanšek


Gledališka predstava učencev interesne dejavnosti Pravljična angleščina

 

V torek, 18. 06. 2019, so učenci interesne dejavnosti že drugič pokazali, da so zelo motivirani, samoiniciativni in da radi nastopajo. Prvič so nastopili marca, na zunajšolski prireditvi, za Dan žena, kjer so sodelovali tudi učenci prvega razreda. Vsi skupaj so se predstavili z gledališko predstavo Monkey Puzzle.

Na današnji predstavi so sodelovali učenci drugega (Borojević Miša, Martišek Kiara in Mlinarič Maksimiljan) in tretjega razreda (Antolin Neja, Bogdan Tara, Gajšek Zoja, Jerebic Inja, Kavaš Nadja,Kežmah Amina, Kociper Lea in Marinič Iva).

Kljub temu, da naj bi se krožek z marcem zaključil, me je navdušenost tretješolk nad krožkom prepričala, da bi se uspeli pripraviti nov nastop. Učenec in učenke so se tudi tokrat zelo hitro naučili besedilo in si sami izdelali maske. Ne bi mogla biti bolj ponosna nanje kot sem.

Vsem učencem sem tudi hvaležna, da so se za krožek odločili in mi tako omogočili ustvarjati tudi zunaj pouka.


mentorica Marijana Baraba

UTRINKI S PREDSTAVE

Plavalni tečaj za 1. r

objavljeno: 19. jun. 2019 13:04 avtor: NIka Poljanšek

V ponedeljek in sredo, 10. in 12. 6., so imeli prvošolčki 10-urni plavalni tečaj v Biotermah Mala Nedelja. Spoznali so kako se na javnem kopališču obnašamo, ponovili so kaj pomenijo piktogrami ob bazenu, kaj in kako jemo med plavanjem ter kako in zakaj se moramo stuširati pred in po plavanju. Morali so tudi strogo upoštevati pravila ob bazenu, v nasprotnem primeru pa so nas nekaj časa le opazovali z ležalnika.
Vsi učenci so v dveh dneh napredovali v svojem odnosu do vode - nekateri so premagali strah pred vodo, drugi so si upali potopiti glavo, tretji so že pričeli drseti na vodi, nekaj učencev in učenk pa je zadnji dan večkrat preplavalo celotno dolžino 20-metrskega bazena brez vsakršnih pripomočkov! Res odlični.
Ponosni smo na vsakega izmed učencev in že komaj čakamo naslednje šolsko leto, ko bodo že septembra kot drugošolci nadaljevali z učenjem plavanja kot obveznim delom učnega programa.


DAN ZDRAVE ŠOLE IN ŠPORT ŠPAS

objavljeno: 17. jun. 2019 12:24 avtor: Mojca Cimerman

  V četrtek, 13. 6. 2019, so se starši, stari starši, učenci in zaposleni OŠ Odranci, skupaj udeležili projekta športno rekreativnega pomena na Slovenskem - Šport špas ter projekta Zdrave šole. Tega srečanja, se je udeležilo tudi zdravstveno osebje ZD Lendava, ki so opravili meritve krvnega tlaka in drugih parametrov zdravstvenega stanja posameznika. Prisotni so se lahko odločili med testiranjem hitre hoje na 2 km ali pohoda do Lipe. Dan je bil obogaten s prijetnim druženjem, klepetom in športnimi aktivnostmi. 
Več fotografij o dogodku, si lahko pogledate TUKAJ.

ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE NA OŠ ODRANCI Z ENIM IN EDINIM – BOŠTJANOM GORENCEM PIŽAMO

objavljeno: 13. jun. 2019 03:27 avtor: Nino Gumilar   [ posodobljeno 13. jun. 2019 03:36 ]

Darilo za zaključek letošnje bralne značke je bil eden in edini: pisatelj, pesnik, prevajalec, raper, komik … Boštjan Gorenc – Pižama. Po skupnem uvodu, kjer ga je učenec Teo Bogdan iz 5. r pozdravil v čisti pravi priredbi rapa (pred dvema letoma je pesem za Maraton poezije napisal nekdanji učenec Domen Hozjan), se nam je "velemojster pisane in govorjene besede" predstavil v dveh delih (posebej za razredno in posebej za predmetno stopnjo). Pričaral nam je čudoviti govorni predstavitvi, opremljeni še z diapozitivi, na katerih so se vrstili njegovi knjižni junaki: kapitan Gatnik, Šnofi, Avgust, Ivan Cankar idr. Navdušil je seveda tudi s pripovedovanjem pravljic.

Tudi učenci so mu pripravili nekaj poustvarjalnih izdelkov, ki jih je Pižama skrbno pregledal. Za zaključek je vsem učencem za opravljeno bralno značko podelil priznanja, še prej pa jih opremil s svojim podpisom in štampiljko. Učenci iz 8. razreda pa so gosta celo intervjuvali.


In kakšni so bili vtisi nekaterih učencev po obisku.

Zapisali so takole:

Predstavitev se mi je zdela smešna in poučna. (Blanka, 6. r)

Bilo mi je všeč vprašanje, kdo je največji slovenski pesnik in je nato Prešerna primerjal z Zlatkom Zahovičem. (Jure, 6. r)

Predstavitev mi je bila zelo zabavna in smešna, saj Boštjan Gorenc Pižama predstavlja znane Slovence na zabaven način. (Filip, 6. r)

Pižama mi je bil »kul«, saj naj je spravljal v smeh. (Rok, 6. r)


Iskrene čestitke vsem zvestim bralcem za opravljeno bralno značko, prav tako pa gre zahvala tudi vsem učiteljem, staršem in drugim za spodbude!


Utrinke s prireditve najdete tukaj.


Zapisal: Nino Gumilar 

   

Področno nogometno tekmovanje v nogometu za mlajše učence

objavljeno: 11. jun. 2019 07:57 avtor: NIka Poljanšek   [ posodobljeno 11. jun. 2019 11:34 ]


V torek, 11. 6. 2019, so se učenci 6. in 7. razreda, ki so se z zmago na medobčinskem tekmovanju uvrstili na področno, le-tega udeležili z velikimi pričakovanji. Dan po klubski zmagi na lendavskem področju so se fantje pomerili s tremi ekipami: OŠ Beltinici, OŠ Kajetana Koviča Radenci in OŠ Veržej. 

Rezultati vseh tekem:

 št. EKIPA 2 3 4 točke mesto
 1 OŠ Kajetana Koviča Radenci  1:01:4  1:3 3 (2:3, -1)4.
 2 OŠ Odranci 0:1
1:2  2:1 3 (2:2, 0)3. 
 3 OŠ Beltinci 4:12:1  5:0 1. 
 4 OŠ Veržej 3:1 1:2 0:5  3 (4:3, +1)2. 

Učenci so se na vseh treh tekmah zelo potrudili in dali vse iz sebe, je pa bilo opaziti, da ni bil njihov najboljši dan, saj so imeli kar nekaj smole, vključno s poškodbo Nejca Sečkarja na zadnji tekmi. Držimo pesti, da bo čimprej okreval.

Našo šolo so zastopali: Sergej Ščančar, Miha Kreslin, Nejc in Samo Sečkar, Nik Ozvatič, Lan Marinič, Rok Mujdrica, Filip Zver in Žiga Dominko.
Učencem za uvrstitev na področno tekmovanje, kjer se tekmovanje za mlajše tudi zaključi, iskreno čestitamo in jim tudi v prihodnjem šolskem letu želimo veliko uspehov.

1-10 of 53