Obvestila 2018/2019

Dan samostojnosti in enotnosti

objavljeno: 25. dec. 2018 12:03 avtor: Andrej Kociper   [ posodobil 3. jan. 2019 23:03 NIka Poljanšek ]

Dan samostojnosti in enostnosti je državni praznik v Sloveniji, ki ga praznujemo 26. decembra in je dela prost dan. Ta dan obeležuje razglasitev izidov plebiscita 26. decembra 1990, na katerem je od 93,2 % udeleženih volilcev na vprašanje: “Ali naj Slovenija postane samostojna in neodvisna država?” okoli 95 % odgovorilo pritrdilno, s čimer se je začela osamosvojitev Slovenije.

V počastitev smo ta dan na naši šoli obeležili v petek dopoldan, 21. 12. 2018, s prireditvijo, na kateri so sodelovali in pomagali tako učenci, kakor tudi učitelji-mentorji. Ob 7.30 je najprej zadonela himna in s tem se je prireditev začela. Sledile so  točke: recitacije domovinskih pesmi s šolskega tekmovanja Maraton poezije in plesne točke učenk. Ves program sta vodila učenca Aljaž Sonc in Miha Kreslin. Oba sta na domiseln način predstavila misli o domovini in publiki postavljala vprašanja o državnih simbolih, in s tem nagovarjala publiko, da je sodelovala pri iskanju odgovorov. 
Po prireditvi je sledil športni dan za vse učence.

Dragi učenci in starši,
na dan samostojnosti in enotnosti je prav, da se kot državljani Republike Slovenije vsako leto spomnimo, kaj vse dolgujemo svoji domovini.

Po 28 letih obstoja naše države se vedno bolj zavedamo, da je država nam vsem skupna, zato moramo z njo ravnati odgovorno in pošteno. 
Vsi skupaj moramo skrbeti zato, da bo Slovenija še  naprej uspešna, in da bo v njej lepo živeti.

Naj bo 26.12.2018 dan, ki ga boste preživeli v krogu družine, z mislimi na to kar vas povezuje ter razgovori o naši domovini.
Čudovito predbožično vzdušje

objavljeno: 21. dec. 2018 02:04 avtor: NIka Poljanšek   [ posodobljeno 21. dec. 2018 02:07 ]

V četrtek, 20. 12. 2018 ob 17. uri, je v telovadnici OŠ Odranci potekala že tradicionalna božično-novoletna prireditev.
S plesom, igro in petjem so se predstavili učenci iz vsakega razreda, pridružila pa se jim je tudi vrtčevska folklorna skupina. Vsi učenci so se s pomočjo učiteljev in mentorjev zelo potrudili, največje darilo pa je bil zagotovo številčen obisk staršev in vseh ostalih gostov na prireditvi.
Prijetno predbožično vzdušje se je nadaljevalo tudi v petek, 21. 12. 2018. Po jutranji obeležitvi dneva samostojnosti in enotnosti so učenci pod vodstvom vaditeljic iz Plesne šole Zeko še zaplesali. S skupno predstavitvijo naučenih plesov so veseli zakorakali v počitniške dneve.

Praznujmo skupaj ta veseli dan kulture

objavljeno: 4. dec. 2018 04:08 avtor: NIka Poljanšek   [ posodobil 14. dec. 2018 00:27 Andrej Kociper ]

V ponedeljek, 3. 12. 2018, so učenke plesno-ritmičnega krožka sodelovale na prireditvi slovenskega kulturnega praznika ta veseli dan kulture v kulturnem domu v Lendavi. Prireditev vsako leto na ta dan organizira JSKD (Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti). Sodelovalo je več šol in drugih kulturnih društev z lendavskega območja od vrtčevskega pevskega zbora do odrasle folklorne skupine. Skupaj je bilo 14 sodelujočih skupin. 
Naše plesalke so se predstavile s plesnim nastopom If I'm lucky (J. Derulo). 

VEČ O DOGODKU NAJDETE TUKAJ!

Tehniški dan 6. in 9.r

objavljeno: 26. nov. 2018 01:02 avtor: NIka Poljanšek

V četrtek, 15. 11. 2018, so se učenci 6. in 9. razreda odpeljali v naše glavno mesto, kjer smo izvedli tehniški dan. Na Inštitutu 4.0 so se učenci srečali z lego robotiko in ustvarjanjem Lego avtomobilskega podvozja. Učenci so se izkazali za zelo ustvarjalne in aktivne.
Pot v Ljubljano pa smo izkoristili še za ogled zanimive razstave na Gospodarskem razstavišču o človeškem telesu Body Worlds Vital. Spoznali smo kar nekaj novih zanimivosti o človeškem telesu, zanimivo pa je bilo predvsem opazovati raztavne eksponate, ki so resnični.

OSNOVNA ŠOLA ODRANCI PREJELA ZAHVALO MNZ LENDAVA

objavljeno: 23. nov. 2018 01:02 avtor: Andrej Kociper   [ posodobljeno 23. nov. 2018 01:03 ]

Ravnatelj OŠ Odranci je na slavnostni akademiji MNZ Lendava, ki je bila v kulturnem domu v Dobrovniku v torek, 20.11.2018, 
prevzel plaketo zahvale za sodelovanje.
V letošnjem letu naša šola, poleg omogočanja treningov Nogometnega kluba Odranci v šolski telovadnici, sodeluje tudi z vrtcem.
Tako smo z Vrtcem Mavrica v letu 2018 pristopili k projektu in postali del družine "nogometnih vrtcev". Projekt poteka v okviru Nogometne zveze Slovenije.

Več o slavnostni akademiji najdete na:

FOTOGALERIJA ( lendavainfo.com)

FOTOGALERIJA ( lendava-on.net)

FOTOGALERIJA ( vestnik)


DRŽAVNO TEKMOVANJE "MARATON POEZIJE 2019"

objavljeno: 16. nov. 2018 05:39 avtor: Andrej Kociper   [ posodobljeno 16. nov. 2018 06:03 ]

Vse šole, ki ste izvedle šolsko tekmovanje imate v spodnji priponki prijavnico za vaše tekmovalce.

Vsaka šola lahko prijavi največ dva tekmovalca iz svoje šole. 

mag. Andrej Kociper, ravnatelj
ŠOLSKO TEKMOVANJE "MARATON POEZIJE"

objavljeno: 12. nov. 2018 02:43 avtor: Andrej Kociper   [ posodobljeno 13. nov. 2018 01:51 ]

Spoštovani mentorji, dragi učenci,
veseli nas, da ste se odzvali vabilu in boste sodelovali na tekmovanju "Maraton poezije". 
Prepričani smo, da ste v polnem zagonu dela, a vas hkrati želimo spomniti, da je datum šolskega tekmovanja 13. november. To je rok, ko naj učenci svoje pesmi oddajo učiteljem slovenskega jezika, ki bodo potem ovrednotili napisane verze. Dva najboljša bosta torej predstavljala šolo na državnem tekmovanju. 

Ob tem pa dovolite še nekaj napotkov:

Prava pesem naj bi se namreč vedno rodila iz nekega čustva ali občutja, ki ga sproži nek dogodek ali nam ga prinese življenje. Seveda se ene bolj nagibajo k čustveno izrazni podobi, druge pa bolj upovedujejo zgodbe. 
Pri pisanju črpajte ideje za pesnjenje iz vsakdanjega okolja, pri tem pa zajemite tudi teme in motive, ki so trenutno aktualni in se o njih bere in posluša (migrantski tokovi, 100. obletnica 1. svetovne vojne, leto evropske kulturne dediščine, pojmovanje in imenovanje vsesplošne ljubezenske tematike, vremenske spremembe ...). 
Gre seveda za širši spekter tem, iz katerih se da izvzeti marsikateri delček ali motiv razmišljanja in prestavljanja v verze. Ne pozabite seveda na uporabo pesniških sredstev.
Tema za šolsko tekmovanje pa je lahko tudi po vašem izboru. 
Navodila na spletu so samo instrukcijska in v pomoč, v kolikor sami trenutno nimate nekih idej.

Vse dobro in uspešno izvedbo tekmovanja.
predsednik tekmovalne komisije Nino Gumilar Podarjamo glasbo, ples in nasmeh

objavljeno: 12. nov. 2018 00:55 avtor: NIka Poljanšek   [ posodobljeno 12. nov. 2018 21:00 ]

V petek, 9. 11. 2018, je bila v Kulturni dvorani v Lendavi dobrodelna prireditev Lions kluba Lendava Podarjamo glasbo, ples in nasmeh. Udeležili smo se ga tudi mi z našo plesno skupino Dancing Queens. Dekleta so odplesala zelo lepo, med pripravami pa pokazala dobršno meri odgovornosti in zrelosti. Vse pohvale.

pomurec.com

lendavainfo.com
53. spominski tek

objavljeno: 17. okt. 2018 21:15 avtor: NIka Poljanšek   [ posodobljeno 18. okt. 2018 20:57 ]

V sredo, 17. 10. 2018, so se naši tekaško najbolj vzdržljivi učenci in učenke od 4. - 9. razreda udeležili 53. spominskega teka v Murski Soboti. Tek je v obliki štafete, kjer si štafetno palico predajajo po trije učenci v vsaki starostni kategoriji. 
Našo šolo so uspešno zastopale 4 ekipe.

Učenci 7. - 9. r: Nejc Sečkar, Beno Kavaš in Miha Kreslin                  6. mesto

Učenke 7. - 9. r: Lara Pintarič, Hana Ferenčak in Zala Ferenčak       7. mesto

Učenci 4. - 6. r: Rok Mujdrica, Grega Babič in Jakob Zver                 8. mesto

Učenke 4. - 6. r: Šanaja Kežmah, Marina Zakojč in Ivana Ferenčak  8. mesto (žal jim je višjo uvrstitev preprečil Šanajin padec).


Vsem učenkam in učencem čestitamo za borbo in pogum, saj je bil za nekatere učence to krstno tekaško tekmovanje, ki so ga več kot odlično opravili.


FOTOUTRINKI

Svetovni dan učiteljev

objavljeno: 4. okt. 2018 22:21 avtor: Andrej Kociper

Vsem učiteljem in vzgojiteljem naše šole in vrtca čestitamo ob njihovem prazniku in se zahvaljujemo za trud, ki ga vlagajo v izobraževanje in vzgojo mladih.

Za dobro delo so prav tako zaslužni ostali sodelavci šole, zato iskrena hvala gre tudi njim.

UNESCO je 5. oktober kot svetovni dan učiteljev razglasil leta 1993. 
Dan učiteljev je priložnost, da jim izrazimo priznanje za njihovo bistveno in ključno vlogo, ki jo imajo pri izobraževanju in razvoju naše družbe.

                                                                                                                    
mag. Andrej Kociper, ravnatelj

                                                                                                


1-10 of 15