Popestrimo šolsko igrišče

objavljeno: 19. jun. 2019 13:27 avtor: NIka Poljanšek
Z učenci in učenke 6. razreda smo prišli na idejo, da bi lahko z njihovo pomočjo popestrili naše šolsko igrišče. Na eni od razrednih ur se je porodila ideja, prenesli smo jo ravnatelju, le-ta pa je naročil hišniku, da nam pri izvedbi projekta pomaga. 

Dve razredni uri smo tako namenili barvanju desk za nove klopi na šolskem igrišču, katere bomo nato vsako leto tudi pomagali vzdrževati. Sicer smo hišniku s tem naložili še nekaj dodatnega dela, vendar smo mu zelo hvaležni, da nam je bil pripravljen pomagati, saj se bomo od septembra dalje še raje zadrževali in gibali na igrišču, katerega bodo krasile barvaste klopi. 

Učenci so pri tovrstnem praktičnem delu zelo uživali in bili tudi uspešni, zato menim, da bi lahko imeli več tovrstnih akcij. Na ta način bi otroci znali tudi bolj ceniti delo drugega in tudi tiste stvari, katere ustvarijo sami, veliko bolj čuvajo.

Za naslednje šolsko leto imamo v glavi že nove ideje, katere pa še niso uspele priti na plan, saj bomo raje počakali na september, ko bomo vsi spočiti in polni energije prišli nazaj v šolo.

razredničarka Nika Poljanšek
Nekaj UTRINKOV z delavne akcije je ujela razredničarka.
Comments