proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter otroški parlament

objavljeno: 24. dec. 2019 00:57 avtor: NIka Poljanšek


V torek, 24. 12. 2019, na zadnji šolski dan v letu 2019, smo se vsi učenci in strokovni delavci zbrali v telovadnici. S kratko proslavo smo obeležili prihajajoči državni praznik, ki je hkrati tudi dela prost dan. 

Po proslavi smo imeli tudi šolski otroški parlament, v okviru katerega smo medse povabili gospo Leo Cipot, ki nam je predstavila socialno podjetje Korak naprej iz Murske Sobote. Spoznali smo, da v življenju ne opravljamo vedno poklica, za katerega smo se šolali, temveč se velikokrat zgodi, da nam pot prekrižajo drugi dogodki. Prav je, da smo odprti za različne možnosti in ideje, da iščemo pot do lastne sreče in nismo obremenjeni s tem, katero šolo smo obiskovali in za kaj smo se izučili. Učimo se namreč celo življenje. 

Otroški parlament je vodil osmošolec Nik Ozvatič, za predsednika otroškega parlamenta pa je bil letos na srečanju predstavnikov šolske skupnosti učencev predlagan in tudi soglasno podprt sedmošolec Žiga Dominko. Zapisničarka je bila Nika Dominko, člana predsedstva pa sta bila devetošolca Hana Ferenčak in Jurij Kavaš.

Učencem, vsem zaposlenim, pa tudi vsem ostalim želimo vsega prijetnega polno v letu, ki prihaja.
Comments