Revija gledaliških in lutkovnih skupin

objavljeno: 15. apr. 2019 04:35 avtor: Alenka Barbarič Jovanović
Zadnji teden v mesecu marcu je bil kulturno obarvan. V soorganizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, območna izpostava Lendava, OŠ Odranci in Občine Odranci je potekalo območno srečanje otroških gledaliških in lutkovnih skupin. Predstavile so se  4 otroške gledališke skupine in sicer gledališka skupina Kocka iz DOŠ 1 Lendava pod vodstvom Ive Nemec in Mojce Jereb s predstavo KAKŠNA DRAMA, gledališka skupina Mladi Varašanci OŠ Turnišče pod vodstvom Milene Salaj z avtorskim delom TRIJ NEVOLE, gledališka skupina Levi iz dvojezičnega območja DOŠ 1 Lendava in Zavoda za kulturo madžarske narodnosti s predstavo PO MOTIVIH PETŐFI SANDORJA, avtorja Petőfi Sándor – Janos Vitéz, gledališka skupina Teater smo iz DOŠ 1 Lendava, pod mentorstvom Doroteje Kukovec z avtorskim delom TIK – TAK.
Po zanimivih gledaliških predstavah je sledilo srečanje lutkovnih skupin "HURA ZA LUTKE". Predstavile so se tri lutkovne skupine in sicer lutkovna skupina Mavrica, vrtca Lendava pod mentorstvom Irme Vöröš in Petre Gal z lutkovno predstavo MAVRICA, ter dve domači lutkovni skupini in sicer lutkovna skupina Lutkarije vrtca Mavrica OŠ Odranci pod mentorstvom Monike Kreslin in Nataše Ritlop z lutkovno predstavo VOLK IN SEDEM KOZLIČKOV ter lutkovna skupina Neukrotljivi OŠ Odranci pod mentorstvom Andreje Raduha in Alenke Barbarič Jovanović z lutkovno predstavo OBJEM ZA GODRNJAČA . 
Mladi talenti so marsikateremu obiskovalcu popestrili četrtkovo dopoldne. Utrinke z revije si lahko ogledate v fotogaleriji.

Comments