Neimenovano‎ > ‎

ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE NA OŠ ODRANCI Z ENIM IN EDINIM – BOŠTJANOM GORENCEM PIŽAMO

objavljeno: 13. jun. 2019 03:27 avtor: Nino Gumilar   [ posodobljeno 13. jun. 2019 03:36 ]

Darilo za zaključek letošnje bralne značke je bil eden in edini: pisatelj, pesnik, prevajalec, raper, komik … Boštjan Gorenc – Pižama. Po skupnem uvodu, kjer ga je učenec Teo Bogdan iz 5. r pozdravil v čisti pravi priredbi rapa (pred dvema letoma je pesem za Maraton poezije napisal nekdanji učenec Domen Hozjan), se nam je "velemojster pisane in govorjene besede" predstavil v dveh delih (posebej za razredno in posebej za predmetno stopnjo). Pričaral nam je čudoviti govorni predstavitvi, opremljeni še z diapozitivi, na katerih so se vrstili njegovi knjižni junaki: kapitan Gatnik, Šnofi, Avgust, Ivan Cankar idr. Navdušil je seveda tudi s pripovedovanjem pravljic.

Tudi učenci so mu pripravili nekaj poustvarjalnih izdelkov, ki jih je Pižama skrbno pregledal. Za zaključek je vsem učencem za opravljeno bralno značko podelil priznanja, še prej pa jih opremil s svojim podpisom in štampiljko. Učenci iz 8. razreda pa so gosta celo intervjuvali.


In kakšni so bili vtisi nekaterih učencev po obisku.

Zapisali so takole:

Predstavitev se mi je zdela smešna in poučna. (Blanka, 6. r)

Bilo mi je všeč vprašanje, kdo je največji slovenski pesnik in je nato Prešerna primerjal z Zlatkom Zahovičem. (Jure, 6. r)

Predstavitev mi je bila zelo zabavna in smešna, saj Boštjan Gorenc Pižama predstavlja znane Slovence na zabaven način. (Filip, 6. r)

Pižama mi je bil »kul«, saj naj je spravljal v smeh. (Rok, 6. r)


Iskrene čestitke vsem zvestim bralcem za opravljeno bralno značko, prav tako pa gre zahvala tudi vsem učiteljem, staršem in drugim za spodbude!


Utrinke s prireditve najdete tukaj.


Zapisal: Nino Gumilar 

   

Comments