Neimenovano‎ > ‎

ZAKLJUČNA PRIREDITEV: DECA STE LÜBLENE SLOVENSKE MATERE

objavljeno: 26. jun. 2019 07:33 avtor: Nino Gumilar
V četrtek, 20. junija 2019 ob 15.30 uri, je v telovadnici OŠ Odranci potekala že tradicionalna zaključna prireditev ob koncu šolskega leta. Tokrat smo jo poleg počitnic in dogodkov iz tega šolskega leta obarvali tudi s sto letnico priključitve Prekmurja k matični domovini. Prav zaradi tega je bil naslov prireditve Kleklov citat. "Deca ste lüblene slovenske matere."
Program sta povezovala učenca 6. razreda, Šanaja in Žiga, poleg njiju pa so nastopili: v vlogi malega rihtarja sedmošolec Miha K., šolska folklorna skupina s plesom ljudskih plesov predstavljenih na reviji folklornih skupin, z recitalom "Jaz mladi Prekmurec, Prlek - danes in  tukaj Rok in Blanka iz 6. r, harmonikarja Davor in Jure, s pevskim repertoarjem OPZ in MPZ, v vlogi Števeka in Ivana sta v skeču zaigrala Jure in Anej iz 8. r, delček letošnje lutkovne predstave sta skupaj s tretješolci pričarala Jan in Gaja iz 9. r, petošolec Teo je zarapal pesem o Boštjanu Gorencu Pižami, z deklamacijami sta zablesteli Lara Legenič in Ema Kociper, Anej Legenič pa je predstavil svojo nagrajeno pesem o Prekmurju.
Kot ponavadi so bila podeljena tudi priznanja dosežkov na tekmovanjih na državnih nivojih, konec prireditve pa smo sklenili s pesmijo Jožefa Klekla star. Slovenska krajina. 

Hvala vsem, ki ste s svojim obiskom počastili prireditev ter ste s tem pokazali poklon delu otrok in učiteljev. 

Fotografije s prireditve si lahko pogledate tukaj. 

Zapisal: Nino Gumilar
Fotografije: Mojca Cimerman 
Comments