V letošnjem šolskem letu smo preteklo soboto imeli edino delovno soboto, s katero smo nadomestili pouka prost dan, ki ga bomo imeli v petek, 24. decembra. S pomočjo odličnih plesnih učiteljic in učitelja ter hrati vodjo plesne šole Zeko Dejana Zečevića smo izvedli športni dan. Učenci in učenke vse devetih razredov so se preizusili v “disco mix dance-u” ter hip-hopu. Vsi so se naučili dve novi koreografiji, nekateri so jih znali zaplesati še tudi v ponedeljek.

Tudi najstarejši učenci so pokazali kar nekaj dobre volje, je bilo pa proti koncu športnega dne že opaziti pomanjkanje energije in kondicije. Očitno je ples kar naporen šport.

Še posebej pa velja omeniti tri učence, ki so zbrali ogromno poguma in se predstavili celotni publiki v telovadnici – Živo-Lino Županec (ki že vrsto let trenira hip-hop ples prav v plesni šoli Zeko), ki nam je predstavila enega izmed plesov, katerega trenirajo, ter devetošolko Lucijo Horvat in Aljošo Kos, ki sta samostojno odplesala ples na lastno željo pred vsemi zbranimi učenci. Iskrene čestitke obema za pogum!

Z izjemno lepo gesto pa so se izkazale učenke devetega in osmega razreda, ki so se na pobudo Lejle Pintarič (Lejla hvala!) prej omenjenima učencema na “odru” priključile in ju s plesom in ploskanjem pozitivno spodbujale. Kasneje se jim je pridružilo kar veliko ostalih učencev in učenk. Učenca sta bila več kot navdušena in še v ponedeljek sta z iskrico v očeh pripovedovala o izjemnem trenutku.

Učenci in učenke – hvala vam za prijetno dopoldne in srčno dejanje!

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate spodaj v galeriji.

.

(Skupno 56 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost