1.septembra so se tudi učenci naše šole podali v dogodivščine novega šolskega leta.

Le kaj jim bo prineslo šolsko leto 2023/2024?

Vsi si želijo uspehov, ki pa so različni, vendar vredni slehernega truda.

Povezovalca kulturnega programa Inja in Jaka, sta najprej malce potarnala, kako hitro so minile počitnice, nato pa se soglasno strinjala, da je najlepše v šoli pri pouku, še malo bolj pa so zanimivi in pestri šolski odmori. S hudomušnimi rimami sta se z deklamacijo pesmice Ferija Lainščka Pazi se rime, preizkusili Mija in Brina.

Zbrane v telovadnici je nagovorila ravnateljica šole gospa Ksenija Pahor, ki je poudarila, da učence, učitelje in vse zaposlene na šoli čaka leto polno izzivov in novih nalog, ki se jih bomo skupaj vneto in zavzeto lotili ter se kaj kmalu veselili uspehov in dosežkov. Poudarila je, da so vsi cilji dosegljivi s pridnim delom, medsebojnim spoštovanjem in dobrim sodelovanjem. Vsem zbranim je zaželela srečno in uspešno šolsko leto.

Prireditve se je udeležila tudi gospa Barbara Ferenčak, županja občine Odranci. Učence je v svojem govoru pospremila v novo šolsko leto z mislijo o pomembnosti znanja in uporabe le tega ter jim povedala, da naj ne pozabijo graditi dobrih medsebojnih odnosov in tkati novih pristnih prijateljstev. Prav posebej je pozdravila prvošolce in njihove starše, ki jim je v imenu Občine Odranci poklonila darilce in zavarovalno polico.

Iz  Občinskega sveta za preventivo in vzgojo v cestne prometu je zbrane tudi letos nagovoril gospod Aleksander Jerebic, ki je učence prijazno spomnil naj pazijo na svojo varnost na šolski poti, naj bodo odgovorni udeleženci v prometu in naj dosledno upoštevajo cestno prometne predpise. Ob tej priliki je učencem prvega triletja podaril kresničke, s katerimi bodo v prometu bolje vidni.

Večinoma pa je bila kulturna prireditev namenjena 13 prvošolcem, ki so se pogumno podali na pot učenosti in bili sprejeti v šolsko skupnost učencev OŠ Odranci. V šolsko skupnost učencev so učence sprejeli predstavnica šolske skupnosti učencev OŠ Odranci Inja Jerebic, ravnateljica gospa Ksenija Pahor in mentorica ŠSU učiteljica Alenka Barbarič Jovanović. Prvošolci so prejeli priznanje in knjigo Čez nasmejane travnike s posvetilom, naj v svojih letih šolanja spletejo mnoga prijateljstva, pridobijo veliko znanja, spretnosti, veščin in vrlin odličnosti. Za presenečenje pa še torto s katero so se posladkali ob koncu prvega šolskega dne. Presenečenje pa je prvošolce pričakalo še v njihovi učilnici. Domov so ponosno odšli z rumeno rutko in igračkama Lili in Binetom.

Skupno srečanje v šolski telovadnici je zaključil Jaka in povedal takole: »Uči se, zmagaj, drugim pomagaj, bodi prijazen. To naj bo vodilo, da se bomo na koncu tega šolskega leta držali še bolj ponosno!«

 

Srečno novo šolsko leto in naj se uresničijo vsa pričakovanja, želje in cilji.

(Skupno 251 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost