Petek 29.3.2024 je bil za učenko Klaro Vida, spremljevalko Emilijo Sečkar in učiteljico Andrejo G. Kreslin nekoliko drugačen dan. Udeležile smo se Unescovega projektnega dne z naslovom »Živimo skupaj« na OŠ Kapela. Ime projekta poudarja pomen povezovanja in sprejemanja sebe in drugih skozi medsebojno spoznavanje in skupno praktično delo. 

Učenci gostujoče šole so za nas pripravili kratek kulturni program, po malici pa smo se pridružile aktivnostim, ki so jo jih za nas pripravili organizatorji. Klara si je s prvim razredom ogledala predavanje o zdravi prehrani. Učenci so okušali in prepoznavali hrano ter merili vsebnost sladkorja v živilih. Po predavanju so se učenci z gozdarko odpravili v gozd, kjer so bile pripravljene razne igre. Učenci so iskali predmete, ki ne sodijo v gozd, premikali in orientirali so se z zavezanimi očmi, poslušali zvoke v deblu, sestavljali sestavljanko iz debla ter prepoznavali vonj gozdnih naravnih materialov. Na koncu so iskali rdečo vrečko, v kateri jih je čakalo sladko presenečenje.

Medtem je bila za mentorje organizirana delavnica »Živimo skupaj in predstavimo Kapelo«, kjer so nam učenke, ki pripravljajo program za šolski radio z mentorico predstavile znamenitosti Kapele. Po koncu smo se vsi zbrali v šolski jedilnici na okusnem kosilu in se polni novih vtisov poslovili do prihodnjega snidenja.

Emilija Sečkar in Andreja G. Kreslin

(Skupno 68 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost