2. aprila, na mednarodni dan knjig za otroke so učenci prvega triletja znova uživali ob prebiranju literature.

Na rojstni dan svetovno znanega pravljičarja Hansa Christiana Andersena so učenci 5. razreda pripravili radijsko oddajo in razstavo ter tako obeležili mednarodni dan knjig. Predstavili so nam čudovito ilustracijo in poslanico, ki se glasi »Na krilih zgodb, z močjo domišljije proti novim začetkom«, ki jo je prispevala japonska sekcija IBBY.

Učence je obiskala šolska knjižničarka in jim predstavila knjige, ki izstopajo po svoji knjižni kakovosti. Povabila jih je, naj pobrskajo po knjižnih policah šolske knjižnice ter jo večkrat obiščejo. Pohvalila je učence, ki so že opravili bralno značko in spodbudila še preostale k branju knjig za bralno značko.

V goste je prišla učiteljica, pisateljica Petra Šobak. Učencem je predstavila svoje štiri slikanice. S tem, da se je spremenila v dobro vilo ter prebrala zgodbo iz slikanice Sofija in dobra vila, za katero je sama rekla, da je to pravljica o drugačnosti in sprejemanju le-te ter o otroški nedolžnosti brez predsodkov, je pričarala v učilnici pravo pravljično vzdušje. Učenci so pozorno poslušali in z zanimanjem opazovali ilustracije Jurija Žitka, ki je ilustriral tudi preostale njene slikanice.

Učiteljice smo mlade bralce povabile, naj odpotujejo na krilih zgodb, z močjo domišljije proti novim začetkom. Kdo ve, mogoče tudi k ustvarjanju zgodb, ki jih bomo v prihodnosti našli v knjižnih izdajah.

Vida Fifonja Hanc

(Skupno 99 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost